Scena Mozaik

olja martinić pokrenula poseban gastronomski događaj

ADVENT U SPLITU Neka svjetlo donesu novinari

olja martinić pokrenula poseban gastronomski događaj

Advent u Splitu ove su godine otvorili televizijski novinari koji su u nedjelju na vjenčiću od marcipana zapalili prvu od četiri svijeće.


Narednih nedjelja sa svojom svijećom pridružit će im se novinari tiskanih medija, radijskih kuća i portala, koji će po zamisli Olje Martinić, nutricionistkinje i inicijatorice ovog projekta, biti aktivni donositelji Božićnoga svjetla u grad.

- Neka svjetlo u grad donesu novinari, ljudi zaduženi za stvaranje vijesti. Upravo oni koji najčešće, kako je jednom rekla naša draga prijateljica Maja Stanišljević, dugogodišnja novinarka “Slobodne Dalmacije” što danas piše negdje na nebu, postanu vijest tek kada im se nešto loše dogodi. Zato sam htjela da sedma sila postane vijest i u dobrome, u toplini Adventa i Božića koji je pred nama – kaže Olja Martinić, koja je u suradnji s Gradom Splitom, te TZ-om potaknula projekt ‘Gastro Adventa’.

Projekt će povezati gastronomske okuse iz nekoliko probranih restorana i program vezan uz najljepše dane u godini, a obilovat će nizom sadržaja.

Između ostalog, u njega se uključilo nekoliko restorana koji su po iznimno pristupačnim cijenama ponudili originalna jela, od gulaša, orada i punjenih skuša, finog bakalara a’ la Šeherezada, te čokoladnog kruha.

Priču nadopunjuje i izbor slastica u adventskim i božićnim oblicima, vjenčić ukrašen medenjacima, te jaslice od marcipana, čokolade i medenjaka, koje će se, kaže Olja, od 13. prosinca moći vidjeti na izložbi u Gradskoj vijećnici.

T.Š. BENDIĆ, foto: NIkola vilić / cropix

Naslovnica Mozaik