Scena Mozaik

pobjednici jubilarnog dječjeg festivala puni su dojmova

MALI SPLIT Perlice ponovno ‘rasturile’, Lani najdraži pjevač Ino

pobjednici jubilarnog dječjeg festivala puni su dojmova

Drugo mjesto publike osvojio je Ino Pezer s pjesmom “Ljubav s Facea”, a nastupom je očarala 4-godišnja Lana Lolić, najmlađa pjevačica festivala

Pjesma “Moja barbie cura” u izvedbi Gradskog kazališta mladih - studija za pjevanje i ples Perlice osvojila je Grand-prix ovogodišnjeg jubilarnog 20. izdanja “Malog Splita”. Najvjernijim sudionicama splitskog dječjeg festivala koji su oduševili gotovo dvije tisuće posjetitelja ovo je osmi put da se doma vraćaju s nagradom.

- Baš sam ponosna na njih! Na “Malom Splitu” nastupamo od 2003. godine, a u tih osam godina osvojili smo čak pet Grand-prixa. Ove su godine svoje mjesto na pozornici našle male “Perlice”, njih 60 u dobi od četiri do osam godina. Vježbale smo tjedan dana, a kako pjesma govori o barbicama, svaka od njih sa sobom je na binu ponijela svoju lutku.

Bile su jako uzbuđene, neke nisu noćima spavale, a svaka je nastojala svoju barbie obući u najljepšu odjeću - otkriva nam voditeljica “Perli” i “Perlica” Ingrid Flesch, koja je napisala pobjedničku skladbu za koju stihove potpisuje Asja Kahle, aranžman Remi Kazinotti, dok je scenski nastup osmislila Tea Lukić. Drugo mjesto publike među mališima osvojio je Ino Pezer s pjesmom “Ljubav s Facea”, a svojim nastupom sve je prisutne očarala i 4-godišnja Lana Lolić, najmlađa sudionica festivala koja je s pjesmom “Najmi draže u vrtiću“ pobrala treću nagradu publike, ali i dječji žiri.

Trio More žiri je nagradio među starijim izvođačima

- Ovo mi je prvi put i odmah sam pobijedila. Pjesma mi se jako sviđa. Volim pjevati i pjevam baš svaki dan. Prijatelji mi nisu ništa rekli, ali su mi mama i tata kazali da sam bila super i nagradu stavili u dnevni boravak da je svi vide. Najdraža pjevačica mi je Lena Novak, starija rodica koja je veća i od moje sestre, a najdraži pjevač Ino.

On je moj prijatelj i u njega sam zaljubljena - u razigranom dječjem stilu u dahu nam je svoje dojmove ispričala Lana, posebno pozdravivši tete iz vrtića “More”. Nagradu stručnog žirija osvojila je, pak, Katarina Šimić, dok je dječji zbor Vukovarski golubići dobio posebnu nagradu “Zlatna ribica”. U kategoriji “Splis’ki biseri” u kojoj su se natjecali stariji izvođači pobjedu je odnijela 15-godišnja Jelena Bogdanović koja je otpjevala skladbu “Peta dimenzija”, a nagrada žirija otišla je u ruke - Trija more sa skladbom “Neka znaju svi”.

- Ovo mi je šesti nastup na “Malom Splitu”, a prošle i ove godine osvojila sam prvo mjesto i jako sam zadovoljna. Od šeste godine pjevam u zboru “Srdelice” tako da već imam iskustva na sceni. Glazbeni talent naslijedila sam od oca koji obožava klapske pjesme - samozatajno govori odlična učenica drugog razreda Prirodoslovno-tehničke škole, te na upit planira li glazbenu karijeru odgovara kako još uvijek nije sigurna čime bi se u budućnosti htjela baviti.

SANDRA LAPENDA

Nagrada za Lepu Smoje

Nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju skladbu dobio je Leo Škaro, dok su nagrade Malog Splita za životno djelo osvojili Lepa Smoje – osnivačica i predsjednica KUD-a Mozaik, udruga SANUS koja se bavi zaštitom djece oboljele od malignih bolesti, te pok. Petar Štefanić, predsjednik Savjeta dječjeg glazbenog festivala Kukuriček – Đurđevac.

Škaro: Djeca iz cijele Hrvatske

Okupili smo djecu ne samo iz Splita i Dalmacije nego i iz cijele Hrvatske: Zagreba, Vukovara, Pitomače... Nastupilo je 450 izvođača, a atmosfera je bila bolja nego ikad. Zaista bih bio sretan kad bi i iduća godina bila uspješna kao ova - kazao je Jovica Škaro, umjetnički voditelj festivala zahvalivši se Gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji kao i svima koji su pomogli u realizaciji.

Naslovnica Mozaik