Scena Mozaik

bivši hajdukovac na bačvicama organizira veliki ‘enter festival’ koji će se održati 6. i 7. kolovoza

Hrvoje Vuković napušta nogomet i kreće u estradne vode

bivši hajdukovac na bačvicama organizira veliki ‘enter festival’ koji će se održati 6. i 7. kolovoza

Split je, što se tiče ponude za mlade, totalna katastrofa. Iluzija je da ćemo postati turistički centar ovog dijela Mediterana bez koncertnih sadržaja - govori Vuković ne skrivajući kako je svjestan da ruši famu o nogometašima kao o sportašima

Uz to što se posvetio glazbi, Vuković je i polaznik
Visoke poslovne škole ‘Minerva’
Da se imena nogometaša ne moraju nužno vezivati uz posjete “Ludnici“, “Fontani“ i ostalim narodnjačkim klubovima svjedoči i slučaj bivšeg hajdukovca Hrvoja Vukovića kojega je ljubav prema klupskoj glazbi i DJ-ing iz hobija odvela u ozbiljan projekt - organizaciju prvog “Enter festivala“ zakazanog 6. i 7. kolovoza na splitskim Bačvicama.

Nakon što je, zbog ozljede zgloba, definitivno donio odluku o prestanku nogometne karijere dojučerašnji igrač “Alemmanije“ iz Aachena i polaznik Visoke poslovne škole “Minerva“ posvetio se organizaciji festivala klupske glazbe u rodnom gradu. - Nisam ograničen po pitanju glazbe, za svoj gušt čak najviše volim slušati rap i hip-hop, pogotovo TBF u svojoj ranijoj fazi ili “Sinestet“ Saše Antića čiji album “Pepermint“ znam napamet. Naravno, jako volim i klupsku glazbu koja je vani totalni mainstream – otkriva svoj glazbeni ukus 30-godišnji Vuković.

Živeći u inozemstvu nauživao se, kad su mu to dopuštale sportske obveze, odlazaka na partyje ponajviše u društvu prijatelja DJ-a Daniela Zebića s kojim se, kao i još nekolicinom mladih ljudi, odlučio upustiti u avanturu naziva “Enter festival“ kako bi u srcu ljetne sezone privukao u Split što više mladih ljudi. - Split je, po pitanju ponude za mlade, totalna katastrofa. A zaslužuje puno više. Koncertna je ponuda toliko siromašna u usporedbi s hrvatskim, a kamo li europskim gradovima.

Totalna je iluzija da ćemo postati turistički centar ovog dijela Mediterana bez takvih sadržaja – govori 30-godišnji Vuković ne skrivajući kako je itekako svjestan da svojim angažmanom ruši famu o nogometašima kao o sportašima koji isključivo uživaju uz zvuke folk uradaka Seke Aleksić ili Cece. - Čini mi se da sa starijim generacijama igrača to čak nije bio slučaj. Cajke zapravo sve više i više zahvaćaju sve mlade i društvo u cjelini.

Nikad nisam slušao folk, premda sam bio na narodnjacima, često u društvu svojih prijatelja nogometaša koji odlaze na takva mjesta. Tolerantan sam i prihvaćam sve. Uostalom, nikad nisam htio biti partybreaker... Ali kad uđem u narodnjački klub za dvije minute me doslovno zaboli glava. U većini slučajeva, dok se svi zabavljaju, izađem ispred kluba i pijem piće. I to ne samo u narodnjačkim klubovima, nego i onima u kojima se vrti pop i zabavna glazba – sa smiješkom će Hrvoje Vuković koji je u Njemačkoj, za razliku od Hrvatske, s momčadi naučio slaviti konac sezone zabavljajući se na house partyjima na Mallorci.

mirela goreta
snimio nikola vilić/cropix

Mladost treba zadržati u Splitu

Mladi iz Splita ljeti odlaze na druga mjesta u Hrvatskoj, Zrće, ‘Auroru’, Hvar... Htjeli bismo ih zadržati u gradu i privući u Split mladost iz drugih dijelova zemlje, ali i inozemstva. No nemamo iluziju da će Bačvice postati Ibiza ili Zrće.

Ali nekolicina takvih atraktivnih sadržaja tijekom ljeta potrebna je ovom gradu - smatra Vuković. Zbog toga je ‘Enter festival’ na Bačvicama počeo reklamirati na europskom MTV-ju i Fashion TV-u kako bi Split upisao na kartu ljetnih glazbenih događanja u Europi.

Transplantacija hrskavice

Zglob koji me kronično muči operirao sam dva puta, a cijelu zadnju sezonu igrao pod injekcijama i tabletama. Jedino što bi mi sada pomoglo jest transplantacija hrskavice, a u pitanju je rizična operacija i duga stanka.

Nema smisla do kraja riskirati zdravlje, a za štake, nakon što sam prošao šest operativnih zahvata, više nemam snage. Nekako sam to prelomio - komentirao je Hrvoje odluku o prestanku nogometne karijere. No od sporta se ne namjerava definitivno oprostiti.

- Vidim se u svemu... Nogomet mi je super, ali mišljenja sam da prije negoli se počnem baviti nekim drugim zanimanjem u nogometu, trenerskim ili poslom rukovoditeljskog tipa, moram imati još neke reference - smatra Vuković koji studira menadžment informacijskih sustava.

Naslovnica Mozaik