Scena Kultura

'NASLUĆIVANJE CIJELOSTI'

Naša Neja je svukla svoju prijateljicu Andreu i stvorila sjajne fotografije: ovo je izložba u Makarskoj koju biste trebali vidjeti

'NASLUĆIVANJE CIJELOSTI'

U Gradskoj galeriji Antun Goja u Makarskoj otvorena je prva samostalna izložba fotografkinje Neje Markičević "Naslućivanje cijelosti", koja je inspiraciju našla u ženskom aktu i izazvala oduševljenje posjetitelja.

Zagrebačka fotografkinja inače je djelatnica agencije "Hanza Media" naše novinske kuće i dobitnica nagrade za najbolju novinarsku fotografiju 2013. godine.

"Fotografijom se profesionalno bavim već dvanaest godina u agenciji, ali u svom poslu nemam mogućnosti ‘odlutati’ u neki drugi svijet. Zato me obradovao poziv Vice Rudana da priredim u Makarskoj izložbu, a koja je moje prvo samostalno izlaganje.Tema je nekako došla sama po sebi, a prijateljica Andrea rado je pozirala. Mislim da sam objektivom i prozirnom crnom čarapom, koju sam koristila za vrijeme fotografiranja, uspjela dočarati žensko tijelo na pomalo mističan način. Kroz sve se ogleda moj unutarnji umjetnički svijet koji teži potpunosti" - kazala je Neja u razgovoru za portal makarsko primorje.

Izložba se u Galeriji Gojak može pogledati do 7. listopada i dobar je razlog da se učini đir do Makarske.

Naslovnica Kultura