Scena Kultura

ŠKOLSKA KINOTEKA

Splitska 'Zlatna vrata' privlače školarce: upoznavanje klasike i velikog platna

ŠKOLSKA KINOTEKA
'Velika očekivanja' na ekranu i kod vodstva kinoteke
'Velika očekivanja' na ekranu i kod vodstva kinoteke
Učenici će pogledati film, ali i upoznati Kinoteku Paun Paunović/CROPIX
Učenici će moći pogledati 'Velika očekivanja', 'Therese Raquin', 'Genijalni mladi um' i 'Trči, dječače, trči', a moguće je dogovoriti i posebne projekcije

Splitska “Kinoteka“ okreće se i mlađim naraštajima s novim programom. “Kinoteka“ od 21. do 30. travnja priprema školske projekcije četiri filma za više razrede osnovne škole te srednjoškolce. “Velika očekivanja“ (2012.) Mikea Newella, “Therese Raquin“ (2013.) Charlieja Strattona, “Genijalni mladi um“ (2015.) Morgana Matthewsa i “Trči, dječače, trči“ (2013.) Pepea Danquarta.

Projekcija po narudžbi

Taj program zove se “Školska Kinoteka“, a prema riječima ravnateljice Tamare Visković, osnovnim i srednjim školama nudi program filmova za mlade koji korespondira s obrazovnim programima koji se obrađuju u školama, kroz nastavu književnosti, engleskog jezika i povijesti, ali i generalnim interesima mladih.

- Naš je cilj svakodnevnom odgojno-obrazovnom procesu dodati i element educiranja u filmskoj kulturi. Ta edukacija nije ograničena samo na kvalitetan filmski sadržaj već i na kulturu odlaska u kino, usredotočenog gledanja filma na velikom platnu i razumijevanja filma kao umjetničkog medija.

Uzimajući u obzir opseg aktivnosti i obveze učenika i nastavnika, termini projekcija prilagođeni su mogućnostima dolaska pojedinih razreda, i to od ponedjeljka do petka tijekom dana do 17.30 sati, po dogovoru.

Minimalan broj djece na projekcijama je 30, a za manje grupe bit će ponuđeni termini već zakazanih projekcija. Cijena karte za grupe veće od 30 učenika je samo 10 kuna, jer smatramo da, posebno u kategoriji djece i mladih, ovakvi programi moraju biti maksimalno dostupni – izjavila nam je Visković.

 

Naslovnica Kultura