Scena Kultura

projektor je vaš

Najboljem filmašu Kino kluba Zlatna vrata otvaraju vrata

projektor je vaš

Joško Jerončić

U ponedjeljak u 20 sati u Kinoteci Zlatna vrata u Splitu održat će se večer kratkih filmova “u FOKUSu” u suradnji Zlatnih vrata i Kino kluba Split. Prikazat će jedanaest kratkih filmova prema odabiru filmskog kritičara Slobodne Dalmacije Marka Njegića, povjesničara filma Daniela Rafaelića i redatelja Joška Jerončića.

Filmovi su kratki od 50-sekundnog “Last call for film school” Martina Bilana do najdužega, 22-minutnoga “Dvoje” Tonija Mijača (22’03’’). Između njih po dužinom su se smjestili “A dream” Eugen Bilankov, “Kosa” Alme Ćakić, “Spectrum” Anđele Vidić, “Gužva” Željka Skoke, “Riblja juha” Sunčice Fradelić (na slici), “Dijalog svjetala” Petre Lušić, “Johhny je mrtav” Jure Debaka, “Vrt u kiši” Petra Fradelića i “S Darkom” Nevena Dužanca.

Naravno da duljina neće biti presudno važna žiriju u odabiru pobjedničkog filma koji će biti prikazan u rujnu, u sklopu redovnog programa Zlatnih vrata. Publika će se rukovoditi svojim kriterijima i odabrati film po svome guštu. Ulaz je slobodan, a mjesto se može rezervirati na mail [email protected] ili na broj 091 361 5243.

R.K.


Naslovnica Kultura