Scena Kultura

tri dana lipnja

Festival koji ima svoj sladoled: u Splitu uskoro počinje četvrti IKS festival

tri dana lipnja

Od 15. do 19. lipnja u Splitu će se održavati četvrti IKS festival, međunarodni festival suvremenoga kazališta u čijoj je osnovi ples kombiniran s različitim inovativnim scenskim izričajima. Predstave će se izvoditi u HNK-u Split, GKM-u i u MKC-u.

Kreativna direktorica festivala Nela Sisarić o ovogodišnjim događanjima kaže:
– Program je zbog iznimne kvalitete nešto skuplji nego prijašnjih godina, stoga smo ga i koncentrirali u samo pet dana. Ponudit ćemo publici najrecentniju selekciju međunarodnih predstava.

Na programu će se naći predstava “Talking Head” austrijske organizacije “Liquid Loft”, koja će otvoriti manifestaciju u HNK-u Split. Rad integrira ples i instalaciju s ostalim formama, a tema je izloženost pojedinca na društvenim mrežama. Slijedi “Flamencoraneo” španjolske plesne trupe “La Sali”, te predstava “Hakanaï” francuske organizacije “Adrien M/Claire B”, koja će u Domu mladih prirediti digitalnu instalaciju u kojoj će se moći okušati i publika.

Predstavnice domaće plesne scene bit će Ema Janković i Andrea Solomun s predstavom “Prison of decision”, a u koprodukciji sa ZKM-om i Teatro Piccolo di Milano, festival će ugostiti predstavu “Troia’s Discount” u režiji Nenada Glavana, nastalu po tekstu talijanskog dvojca Ricci/Forte. “Troia’s Discount” revidira devetu knjigu Vergilijeve “Eneide”.
Dodatni program činit će plesne radionice flamenca i suvremenoga plesa, te filmske projekcije.

Ulaznice se mogu nabaviti na prodajnim mjestima Adriaticketa, a od 1. do 3. lipnja trajat će akcija “Prva minuta”, kad će stajati samo 30 kuna. Nela Sisarić napominje da će gledatelji moći ispuniti anketu s pitanjima o odlascima u teatar. Za gledatelje je kreiran i novi sladoled X-Cream i ima okus ruže.

J.P.


Naslovnica Kultura