Scena Kultura

Epidaurus Festival ugostio Mariju Corley

Afrički i američki autori u Cavtatu

Epidaurus Festival ugostio Mariju Corley

U sklopu 2. Epidaurus festivala u Cavtatu na terasi Vile Banac debitirala je glasovirskim recitalom kanadska pijanistica Maria Corley, rođena Jamajčanka koja živi i radi u SAD-u.

U četveroručnoj izvedbi Mozartove Sonate u B duru, K186c, pridružila joj se i istaknuta dubrovačka pijanistica Ivana Marija Vidović. Maria Corley predstavila je zanimljiv program afričkih i američkih autora.

- Bila je to želja umjetničke direktorice Epidaurus festivala, Ivane Marije, da izvedem autore koji ovdje možda nisu toliko poznati. Ivana će, pak, nastupiti na turneji u SAD-u 2009. gdje će pak svirati hrvatske autore, ponajviše Doru Pejačević, a održat ćemo i seriju skupnih koncerata kao pijanistički duo ‘Black and White’ (crno i bijelo). Zahvaljujem Ivani što me pozvala da sudjelujem u ovom prekrasnom festivalu u ovakvom magičnom podneblju – istaknula je Maria Corley, pijanistica, skladateljica i spisateljica novela koja je prvi put ovdje, a osim Mozarta četveroručno u suradnji s Ivanom Marijom Vidović izvela je djela Leslie Adams, Bele Bartoka, Mauricea Ravela i afričke skladateljice Florence B. Price.

Diplomantica Julliard School u New Yorku, a uz to i vrlo istaknuta pijanistica i pedagoginja ostat će u Cavtatu i Dubrovniku do nedjelje kako bi mogla poslušati i prvu operu u Konavlima u organizaciji Epidaurus festivala.

J.K.

Naslovnica Kultura