Scena Kultura

u 67. godini

U Beogradu preminuo glumac Josif Tatić, Jataganac iz serije "Bolji život"

u 67. godini

Foto: www.balkanfilm.info

U Beogradu je u petak navečer u 67. godini života preminuo jedan od najomiljenijih srpskih glumaca Josif Tatić.

Tatić je rođen u Novom Sadu 1946. godine u glumačkoj obitelji, studirao je glumu na Akademiji za kazalište, film, radio i televiziju U Beogradu i bio član Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP) od 1968. a igrao je i u drugim beogradskim kazalištima i u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Ostat će upamćen po ulogama Jataganca u "Boljem životu", u "Šovinističkoj farsi" s Predragom Ejdusom, ulozi Toleta Surovog iz kultne serije "Grlom u jagode" Rajka Grlića i Srđana Karanovića, filmovima "Tri karte za Holivud", "Vizantijsko plavo", "Za sada bez dobrog naslova", "Poslednji krug u Monci".


Tijekom karijere igrao je u više od 70 filmova i najmanje još toliko kazališnih predstava, a posljednjih godina igrao je samo u JDP-u, u drami "Hadersfild" izvedenoj više od 150 puta, za koju je dobio brojne nagrade, a po istoimenom komadu snimljen je i film.

Očekivala ga je i uloga u filmskom serijalu "Tesna koža 5", ali nije dočekao početak snimanja. Iza sebe je ostavio suprugu Bebu i kćeri Jelisavetu i Hristinu.

Josif Tatić je umro u snu, a tu je vijest na Twitteru u petak navečer prva objavila glumica Kalina Kovačević.

(Hina)
Naslovnica Kultura