StoryEditorOCM
Hrana360°

Marijo Curić, šef kuhinje dubrovačkog restorana okićenog Michelinovom zvjezdicom: Ponekad godinu dana imam jelo u glavi prije nego shvatim kako ga napraviti

Piše DV
20. travnja 2018. - 14:12

Ekskluzivni dubrovački Restoran 360 nositelj je prestižne Michelinove zvjezdice, što je potvrda izvrsnosti ponude i usluge u tom restoranu. Predanim radom zvjezdicu je priskrbio cijeli tim restorana, no ipak je chef Marijo Curić među najzaslužnijima. Marijo Curić spada u red mladih vrhunskih hrvatskih chefova, završio je dubrovačku Ugostiteljsku školu a njegov primjer pokazuje što se može postići radom na sebi i timu, te stalnim usavršavanjem. Chef kuhinje 360° otkriva što se danas traži od profesionalnog kuhara.

Potrebno je poznavanje tehnike kuhanja, dakle zanat – chef je u prvom redu kuhar. Zbog brzog protoka informacija treba pratiti „scenu“, jer morate biti u tijeku s trendovima, bilo da ih slijedite ili odabirete vlastiti smjer. Važan segment je tim – kuhar je jak k...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 17:28