Scena Društveni život

Adventski gušti

Još ne znate gdje za Božić? Donosimo pregled događanja po Splitu i okolici, a za svakoga će se naći ponešto

Adventski gušti

Ako ste među onima koje još nije uhvatila blagdanska groznica, vrlo vjerojatno niste ni isplanirali gdje ćete provesti Božić.
Činilo vam se daleko, ne volite detaljne planove? U krugu obitelji je najljepše, slažemo se, božićni se ručak podrazumijeva, ali kada se slegne sva pojedena spiza, nakon popodnevnoga drijemanja možda i poželite izaći.
Donosimo vam pregled događanja po Splitu i okolici ukoliko ste božićnu večer odlučili provesti van toploga doma. A ako je vjerovati prognozama, nećemo se ni vani baš smrzavati. Pa evo za one kojima ne smeta južina...

Uvijek se, naravno, možete spustiti do centra, gdje se sprema pravi božićni program. 'Advent na Pjaci' od 20h grijat će DJ Jake, a u Turističku palaču stiže DJ Sola koji će zainteresirane zabavljati disco zvukovima.
I na Rivi će biti živo, kao i na kućicama pod Đardinom, koje nam donose nešto urbanije zvukove i opušteniju atmosferu.

Ako vam ipak južina pravi probleme, pa se odlučite za nešto unutarnje zabave, po splitskim klubovima bit će svega, bez brige.

Krećemo od TBF-a koji za Božić stižu u Judino drvo, a koncert je najavljen za 23h. Ako ulaznica još ima, naći ćete ih u restoranu Matoni, Ghetto clubu ili Caffe Galeriji food.

Ako su vam pak promakle karte, nema panike, bar su TBF-ovci česti gosti u svom gradu. Možete se zaputiti i u klub Kocka u koji dolazi Atriohm, ime koje je specifičnim fraktalnim zvukom oblikovao forest žanr i postao jedan od sinonima za forest psy trance. Možda ne znate o čemu se radi, ali ako se odlučite za nešto novo i divlje - 'Psydvent' je pravi odabir za vas.

U Ghetto club stižu 'The Treblemakers', bend koji izvodi obrade pop, rock, evergreen i etno glazbe, a ono što njihov zuk posebno razlikuje od drugih je naglašeno korištenje violine u aranžmanima. Njihov repertoar je raznovrstan: Sia, Queen, Alanis Morisette, AC/DC, Iron Maiden... naći će se ponešto za svakoga.

I u Moon baru bit će domaćeg i stranog, ali i narodnog, za standardnu ekipu. Pa ako ste za takvu vrstu veselice, neće vam biti dosadno. DJ je Kix, a upad je besplatan, ako ste se već dovoljno istrošili na poklone.

Za upad u Hemingwaya morat ćete pak izdvojiti od 40 do 60kn, a nudi vam se bogat program. Stižu popularni DJ Vladimir Ačić (Avoid) iz Novoga Sada, a domaćin je, naravno, Pero FullHouse (Skeptik) koji će se izmjenjivati na pultu tijekom večeri, a najavili su 'mračni, hipnotički underground techno'.

U Klubu Central tek iza ponoći započinje 'show'. Najavljen je 'tulum za starije', ali ne sumnjamo da će se i mlađa ekipa snaći. Ako vam 'Baterija party' zvuči atraktivno, uputite se tamo nakon ponoći i ne dajte da vas muče ograničenja.

I za kraj, prava poslastica. Vuco svira u klubu Amnesia, a Sandi u Vanille, pa tko voli...

Primoštence će u Aurore zabavljati Maja Šuput, a Sinjane u Piccadillyja grupa Dalmatino. Koncerata, za ljubitelje svih vrsta glazbe, uistinu neće manjkati.

Naslovnica Društveni život