Scena Društveni život

nije beg cicija

Kako se trošilo i tulumarilo na Ultri: poznati tajkun i bonvivan isprsio se s 300 tisuća eura za VIP provod na Poljudu, okružio se sa 180 mladih ljepotica

nije beg cicija

Zaključnog dana splitske, pete po redu 'Ultre', gorjelo je kao i prethodnih, s tom razlikom što ipak nije bilo potrebe za kordonom interventne policije, koja je prethodnog dana u poljudskom prstenu ispred glavnog ulaza hrabro radila na prevenciji mogućeg stampeda, sustavno propuštajući masu nahrupjele svjetine.

Partijaneri su se, čini se, ipak malo umorili, no opći dojam je na samom partyju svejedno bio 'na visini'.

Organizator nije potrošio sve glazbene 'džokere' prva dva dana, pa tako ni trećeg nije manjkalo vrhunskih DJ-imena klupske scene: Hardwell, Afrojack i Nicky Romero su samo neki od njih.

Valja reći i da je življe bilo uokolo same stadionske školjke, u rečenom poljudskom prstenu, negoli unutra, i tako do neka 23 sata; ljudi su jeli i pili na kioscima, tek se zagrijavajući za ono što slijedi unutra, ispred golemog 'stagea' – do sedam sati ujutro!

Do toliko sati radile su i dvije simpatične djelatnice na 'Lost&Found' punktu. Sara Vukić i Anet Klarić poput pravih poliglota na raznim jezicima pomagale su mladima da pronađu izgubljene predmete, odnosno donesu tuđe. Prednjačili su mobiteli marke i-Phone i sve vrste kartica: od osobnih karata, do kreditnih, zagubljenih po stadionu.


- Neki su dolazili u nadi da će pronaći izgubljene naočale, ali njih nitko nije donosio – primijetila je Vukić, na službi od maratonskih 17 sati pa do rečenih sedam ujutro.

Živo je bilo i na 'top-up' kioscima, gdje se za novac kupovala čipirana kartica na 'braćoletu' uz proviziju od petnaest kuna, odnosno bez nje ukoliko se transakcija odvijala posredstvom partnerskih kartičnih kuća. Donji limit za kupnju vrjednosne narukvice bio je pedeset kuna, a najviši – petnaest tisućica.

Nerformalno saznajemo da je kudikamo više, pak, potrošio Kinez-tajkun, poznati bonvivan, koji je navodno za zakup VIP-zone izdvojio tristo tisuća eura kako bi u njoj nesmetano uživao sa svojom uobičajenom svitom, ovoga puta pojačanom za 180 mladih ljepotica... Da ne zafali, reklo bi se.

Uistinu, sve je bilo besprijekorno organizirano; novac s narukvica koji je eventualno ostao nepotrošen vraćao se, a ljubazno osoblje susretljivo je pomagalo čak i onima koji su narukvicu – prejako stegnuli...

Ove su godine i novinari imali veći dozvoljeni radijus kretanja, što je objeručke iskoristilo na desetke, ako ne i stotine pripadnika raznih medija iz cijelog svijeta, pronoseći glas o uspješnom megapartyju lociranom u prekrasnu malu zemljicu na Mediteranu. Iz jedne još manje, iz Albanije, na Poljud su sa društvom došli rođaci Adriano i Kamer Rama, studenti iz Tirane.

- Imamo i u Tirani ovakve partyje, ali puno manjih dimenzija. Ovo je sjajno, kao i Hrvatska, gdje smo prvi put. Stvarno nemamo primjedbi ni na što – kazali su nam mladići, mašući nacionalnom zastavom s dvoglavim orlom.

Čak iz Teksasa došla je, pak, Mandy Ramirez sa svojom ekipom, te radosno širila krila – dio osobne kostimografije – na parteru. Sve njene dojmove možemo sažeti u jednu riječ: great!

Mlađarija na Ultri i treće je večeri bila odjevena raznoliko, no jedan detalj ipak je bio unificiran: niske potpetice. Iznimka su bile hostese piva-festivalskog partnera, koje su veći dio noći uz uniformu u bojama logotipa nosile visoke štikle.

Stoga ne iznenađuje što su pojedine među njima bile mrzovoljne za razgovor, barem s novinarima koji su manje ispijali preskupo pivo, a više se osvježavali besplatnom vodom i bezalkoholnim napicima iz hladnjaka press-zone...

Naslovnica Društveni život