Scena Društveni život

STRANA B

Argentinski tango na Tvrđavi sv. Mihovila

STRANA B

Strana B, umjetnički program Tvrđave sv. Mihovila zamišljen kao druga strana prekrasne ljetne pozornice, namijenjen prvenstveno intimnijoj atmosferi u kojoj su prošlo ljeto uživali domaći i strani posjetitelji najavljuje prvi inozemni program sezone: nastup argentinskog sastava Sexteto Milonguero.

Sastav koji dolazi iz Buenos Ariesa ove godine obilježava 10 godina postojanja, a osnovan je s jednostavnom namjerom sviranja plesnog tango repertoara s naglaskom na klasicima 40-tih godina prošlog stoljeća. U sklopu europske turneje nastupaju i u Šibeniku u srijedu 15. lipnja pa će tako Tvrđava sv. Mihovila zasjati i kao milonga, mjesto na kojem se pleše tango. Ova latino-američka poslastica samo je uvertira u bogat program koji nas ovo ljeto očekuje ispod tribina najljepše pozornice.

Sexteto Milonguero, čine Mauricio Host na bandoneonu (tango harmonika), Marisol Canessa i Gustavo Garay, violine, Cristian Sepúlveda na kontrabasu u pratnji Juana Riveroa na klaviru uz nezaboravan vokal Javiera Di Ciriacoa. Koncert započinje u 21 sat.

Svi programi u sklopu Strane B i dalje ostaju besplatni za sve članove Kluba prijatelja! Prijatelji Tvrđave uz predočenje svoje članske iskaznice mogu uživati u programima  a svi ostali se mogu učlaniti na licu mjesta na blagajni tvrđave sv. Mihovila.

U programu možete uživati i sa kupljenom dnevnom kartom za obilazak tvrđava Barone i sv. Mihovil koja košta 50 kn za odrasle ili 110 kn za cijelu obitelj a koje možete kupiti online na www.croatia-tickets.com  ili na samom ulazu.

Članovi Kluba prijatelja ostvaruju i slobodan ulaz na filmski program Tvrđave Barone „Srijedom po svijetu“ koji kreće u srijedu 22. lipnja kada će kao prvi od ukupno osam filmova bit prikazan argentinski film nominiran za Oskara “Divlje priče”.

Ulaznice za bogati glazbeni program  ovo ljeto na tvrđavi sv. Mihovila potražite u sustavu www.croatia-tickets.com

Naslovnica Društveni život