StoryEditorOCM
Promo arhivdanas počinje fešta

'Adriatic Gastro Show': pojesti, piti i putovati

Piše Nina Glučina
7. veljače 2018. - 14:33

Ovogodišnje, četverodnevno izdanje Međunarodnog festivala gastronomije i turizma - "Adriatic Gastro Show", inače četvrto po redu, samo što nije počelo. Danas u 10.30 sati bit će svečano otvorenje nakon kojeg će organizatori organizirati obilazak sajma koji se prostire na čak 12.000 metara četvornih atraktivnog prostora.
Na 200 izložbenih štandova predstavit će se 650 tvrtki izlagača iz 17 zemalja svijeta, najpoznatija imena iz područja gastronomije, vinarstva i turizma uz naravno bogat popratni program.
Kuharski show, prezentacije, organizirane posjete hotelskih lanaca, stručna predavanja i natjecanje žena barmena u pripremi koktela "2. Pipi-lady's Cup" samo su neke od zanimljivosti koje očekuju posjetetitelje.
Bit će tu i korisnih savjeta za iznajmljivače privatnog smještaja koje će moći čuti na regionalnom Forumu obiteljskog turizma koje će se u organizaciji Hrvatske gospodarske komore održati u petak, 9.veljače s početkom u 10.30 sati.
- Iza nas je jako izazovno razdoblje. Uspjeli smo u 72 dana organizirati dva sajma - u studenom "Adriatic Design Expo", međunarodni sajam namještaja koji se već u prvoj godini prometnuo u nešto jako zanimljivo i korisno za sve naše izlagače, te ovo novo izdanje "Adriatic Gastro Showa" koje okuplja skoro pa 700 izlagača. Nažalost kako je dvorana ograničena prostorom, nije bilo mjesta za 60-ak tvrtki koje su se također prijavile, a koje smo pozvali da nam se pridruže sljedeće godine. To govori puno o zajedničkom radu i tome da su naši izlagači osjetili da su Dalmacija i Split centar naše regije - veli direktor Sajma Stipe Šamija.
Da je ovaj festival gastronomije i turizma itekako važan za Split koji krasi titula šampiona turizma u više kategorija svjestan je i splitski dogradonačelnik Nino Vela.
- Grad uvijek nastoji poticati i pomagati ovakvim manifestacijama. Nadamo se da ćemo ovim partnerstvom i suradnjom dodatno doprinjeti našem turizmu – naglasio je Vela koji je pohvalio dobru organizaciju događaja.
Gastro show sljedećih dana će u grad pod Marjanom dovesti broje predavače i kuhare od kojih će se moći naučiti mnogo o odležanim steakovima, modernoj prezentaciji na modernom tanjuru, slasticama i pekarskm proizvodima koje će se, naravno, moći i degustirati. Mnoštvo sadržaja bit će i za one koje nešto više zanimaju mogućnosti financiranja obiteljskog turizma, putničke agencije i aktivni oblici turizma, trendovi u Booking.comu, određivanje cijena i primjeri dobre prakse održivog turizma u obiteljskom smještaju.
Za sve posjetitelje dobro će se pobrinuti "Dalmacijavino" koje će sve posjetitelje ugostiti čašom svog kvalitetnog vina, "Pipija" ili nekog drugog proizvoda iz svoje ponude. Osim velikih tvrtki poput "Dalmacijavina", "Metroa" i "Velproa", važnost i utjecaj ovog prepoznatljivog festivala na malo i srednje poduzetništvo, a posebno turizma, prepoznali su i pokroviteljstvom podržali predsjednica Kolinda Grabar- Kitarović, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska gospodarska komora, Županija Splitsko-dalmatinska, Turistička zajednica županije, Grad Split i TZ grada Splita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:42