Prilozi Prostorija

Kreativni izazov

Sukulenti kao mala umjetnička djela: bacite se u ovaj simpatični kućni projekt, treba vam samo nekoliko sitnica koje imate u svom domu

Kreativni izazov
iSTOCK

Trend povratka zelenila u domove, osim mnogih lijepih lončanica u naše je domove donio i jednu novost koja je brzo stekla širu popularnost. Uokvireni sukulenti kao mala umjetnička djela krase uglavnom zidove modernih kafića, restorana i druge javne prostore, mameći uzdahe zaljubljenika u zelenilo, koji se boje da nisu dorasli zadatku aranžiranja i održavanja ovih zelenih instalacija.

Donosimo vam stoga lakše rješenje; simpatičan kućni projekt kojim ćete udahnuti novi život sa šišarkama pronađenim uz šumski put. Osim njih trebat će vam drvene letvice za okvir, čvrsti karton za podlogu i silikonski pištolj, ili neko jako ljepilo, te nekoliko nijansi zelene boje, bilo u spreju, ili druge vrste.

Letvicama formirajte okvir i učvrstite ga na podlogu, pa šišarke koje ste prethodno obojili složite u okvir, popunjavajući prostor željenom kombinacijom boja i oblika. I to je to! Razveselite ukućane i impresionirajte goste "svježim zelenilom" u svako doba godine.

Naslovnica Prostorija