Prilozi Prostorija

'Al fresco' resetiranje

Vanjski tuš 'vintage' šarma osvježiti će vam duh i tijelo: inspirajte se ovim praktičnim idejama za svaki džep i prostor

'Al fresco' resetiranje
Living4media
Living4media
House Doctor
House Doctor
ROWAN & WREN
ROWAN & WREN
VIVRE
MERAKI/House Doctor
MERAKI/House Doctor
Living4media
SAMLLABLEHOME
SAMLLABLEHOME
Living4media
Living4media
Living4media

Jedna od mržih stvari nakon povratka s plaže svakako je dolazak kući pa čekanje u redu za tuširanje u zaparenoj kupaonici, koja "u roku odmah" postaje najneurednije mjesto u domu. Imate li barem malo prostora na balkonu, terasi ili u dvoru, ovakav scenarij lako ćete izbjeći instalirate li tuš na otvorenom. 

Ništa vas neće osvježiti kao tuširanje pod vedrim nebom dok vam lagani povjetarac iz smjera juga miluje kožu. Ubrzo bi ova "otvorena" alternativa mogla u mnogočemu zamijeniti kupaonicu, pa se nemojte začuditi "dovučete" li nakon nekoliko dana na sunce i četkice za zube. 

Za kreiranje atmosfere smiraja, jednako potrebne za početak, kao i za završetak dana za vas smo inspiraciju potražili u "al fresco" prizorima vintage šarma, koji pozivaju na meditaciju u trenutku uživanja. Bilo da je riječ o eksponiranim cijevima ležerno  naslonjenima na zid i masivnoj glavi tuša, ili kakvoj jednostavnoj samostojećoj konstrukciji, poput one crijeva s vodom utaknutog u vrtnu poljevaču, ne možete se obraniti tvrdeći da je posao prekompliciran.

Ostaje vam tek da se nadahnete pri odabiru finih ručnika i podmetača u istom tonu, ili pak zavjesa za tuš, a onima sklonijima ´uradi sam´ pothvatima i da izrade kakav paravan od, primjerice drvenih letvica, te da osmislite druge dekoracije koje će ovaj kutak učiniti vašim omiljenim ljetnim mjestom u domu.

Naslovnica Prostorija