Prilozi Prostorija

Brzo i sigurno

Ne posežite za štetnim i skupim kemikalijama, odčepite sanitarije i riješite se neugodnih mirisa uz samo dva kuhinjska sastojka, evo recepta

Brzo i sigurno

Osim što nam je soda bikarbona potrebna u kuhinji, te kao lijek u borbi protiv želučanih tegoba, poznato je i da nam može odlično poslužiti kao sredstvo za čišćenje, a manje poznato i za odčepljivanje odvoda.

Ona, je, naime provjereno dezinfekcijsko sredstvo, koje će uspješno odčepit vaše zakržljale odvode u tren oka. Odlična je i u borbi s omraženim gljivicama, te uklanja neugodne mirise pa se pranje odvoda sodom preporuča kao dio redovite rutine kućne higijene.

Evo koji su vam sastojci potrebni za ovo "zdravo“ dezinfekcijsko sredstvo i kako ga izraditi te koristiti

- pomiješajte sodu bikarbonu i sok limuna ili ocat, nakon čega će se mješavina zapjeniti.

- pričekajte pet minuta i krenite u daljnju akciju.

- u smjesu uspite 2/3 šalice vruće vode te ju uspite u odvod.

 

Ova metoda je provjerena, ali ako su vaši odvodi u iznimno „zapetljanom“ stanju, ponovite je nekoliko puta uzastopno sa pola sata paze između pokušaja.

Za one koji žele znati više

Ako vam kojim slučajem i ne pomogne, za izrazito tvrdokorne sanitarne probleme postoji i ˝kvisko˝.

Potrebna vam je čaša vode i pola čaše soli. Ovu mješavinu ulijte u odvod i ostavite da djeluje preko noći, pa ju ujutro isperite s dvije čaše kipuće vode. Vaš bi odvod konačno morao prodisati, pošteđen grubih kemikalija!

Ove recepte možete koristiti i kako bi se riješili neugodnog mirisa koji se povremeno razvije u frižideru, ili dopire iz kanti za smeće i drugdje u domaćinstvu.

 

 

 

 

Naslovnica Prostorija