Prilozi Prostorija

Suvremena elegancija

Uoči turističke sezone, 'niknuo' još jedan hotel u Splitu: zavirite u luksuzno zdanje na Trsteniku iza čijeg dizajna stoji poznati splitski arhitekt

Suvremena elegancija

Opuštajuća rasvjeta, kvalitetno drvo, pomno odabrani detalji, topla žuta i sofisticirana siva boja, dominiraju interijerom novog elegantnog splitskog hotela smještenog na Poljičkoj cesti, u blizini Trstenika. Riječ je o hotelu Ora, čiji dizajn potpisuje renomirani splitski arhitekt Antun Šverko iz Ateliera "Šverko i Šverko".

Hotel ima 24 dvokrevetne sobe i kategoriziran je s četiri zvjezdice. Smještajne jedinice raspoređene su na dva kata i povezane su liftom s prizemljem i garažom u kojoj su osigurana parking mjesta za goste hotela.

U prizemlju hotela, osim recepcije i caffe bara, nalaze se restoran i konferencijska dvorana s kapacitetom do 50 osoba, a hotel je opremljen i teretanom.

Ugodnom "lounge" zonom, koja spajajući recepciju i bar tvori prostarni foaje za opušteno druženje, dominiraju geometrijski motivi, a pogotovo impozantno djeluje masivna metalizirina stjena koja nosi teksturalni otisak peterokuta. Višekutnici raznih oblika, kao noseći i dekrativni elementi, poput stolića i polica  ponavljaju se kroz cijeli hotel, a protutežu im donose zaobljeni obrisi fotelja i jednako trendi okrugla ogledala. 

Dojam suvremene elegencije u "zajedničkom" prostoru dodatno je naglašen raskošnim predimenzioniranim visilicama, na ključnim mjestima, kao i  sakrivenom led svjetlošću, koja proviruje iza ogledala, nenameljivo osvjetljavajući hodnike hotela.

Ni prostrana, natkrivena vanjska terasa nije lišena profinjene note, koju, prije svega duguje pletenim naslonjačima suvremenih linija, pozivajući, kao i ostatak hotela, na predah.

Naslovnica Prostorija