Prilozi Prostorija

RASKOŠNO I BLISTAVO

Još niste okitili bor, čekate Badnjak? Zavirite u domove Ane Gruice, Marijane Batinić, Pamele Ramljak i drugih poznatih, ukradite koju dobru ideju

RASKOŠNO I BLISTAVO

Sjećate se kako su božićne i(li) novogodišnje jelke (kako kome i kako gdje) izgledale u 70-ima i 80-ima? Koliko se ja iz najranijeg djetinjstva sjećam, preslatko i - isto.
Gotovo svi smo imali, ili to makar pamtim kod naše rodbine i mojih prijateljica, iste duguljaste "balune" ili "šiške", kako su ih kod nas doma zvali, u miksu zlatnog, crvenog ili zelenog, svi su vrhovi bili isti, a najdraži i najposebniji dio bile su ptičice koje su se štipaljkicama pričvrščivale na grane.
Nije ptičica bilo puno, jer su bile skupe, bilo ih je dvije ili tri i pažljivo su se svakog puta skidale i zamatale prije spremanja u kutiju, pa u drugu kutiju, pa u šufit.

Snijeg je glumila pamučna vata, spretnim maminim prstima vješto raspoređena po granama. 
Danas ima za kupiti svugdje svega. I ne mora biti skupo plaćeno, ako ne inzistirate baš isključivo na staklenim kuglicama, toliko je ukrasa najrazličitijih u ponudi da bi najrađe svake godine slagali potpuno nove dekoracije i kombinacije.
Ipak, ima nešto u onom kad se doma ima "baš naš bor", prepoznatljiv, onaj koji, onog trena kad se ukrasi i zasvijetli lampicama, u srcu upali najljepše emocije.

Vrijeme je ukrašavanja i ako niste od onih koji ne mogu dočekati prve dane prosinca da stan odmah obuku u blagdansko ruho i uživaju u njemu što duže, nego tradicionalno čekaju Badnjak da to naprave, donosimo i nekoliko zgodnih ideja od poznatih osoba, poput Ane Gruice, Marijane Batinić, Pamele Ramljak, koje su ovako okitile svoje domove...

'S mojom voljenom': zaljubljeni Ćorluka otkrio kako je s Frankom blagdanski ukrasio stan, a i Marko Grubnić je 'božićno zavibrirao'

 

Naslovnica Prostorija