Prilozi Prostorija

kućna spa oaza

Elegancija i praktičnost u kupaonicama s potpisom slavnih dizajnera

kućna spa oaza
Istaknuti članovi talijanske kreativne umjetničke scene, arhitekti i dizajneri, Ludovica Serafini i Roberto Palomba tijekom zadnja dva desetljeća surađivali su s najglasovitijim svjetskim brendovima poput “Morosa”, “Driade”, “Cappellinija”, “Kitchen Aida”, “Foscarinija”, a brojna priznanja među kojima se ističu Red Dot nagrade, Compasso D’Oro, German Design Award i Elle Decoration međunarodne nagrade za dizajn, svjedoče o njihovu iznimnom međunarodnom uspjehu.

Životni i poslovni partneri mogu se pohvaliti činjenicom da su svi produkti koje su dizajnirali od 1994. godine kada su u Milanu utemeljili vlastiti studio Palomba Serafini Associati još uvijek u proizvodnji, no već neko vrijeme ih sve više zaokupljaju golemi projekti rezidencijalne arhitekture, uređenje interijera i što je vrlo zanimljivo, projektiranje i dizajniranje megajahti za bogate klijente.

Interesi ovog zanimljivog bračnog para sežu dalje od arhitekture, pa osmišljavaju kazališnu i filmsku scenografiju, a često organiziraju i izložbe diljem svijeta.

Tri vrhunske kolekcije

Za švicarsku tvrtku “Laufen”, jednu od vodećih proizvođača vrhunske sanitarne keramike u Europi, trenutno najpoznatiji i najtraženiji dizajneri kupaonskog namještaja, Ludovica i Roberto Palomba, osmislili su tri impresivne kolekcije.

Njihov prvi projekt za “Laufen” iz 2005. godine, “Palomba Collection”, obilježen je mješavinom stilova oba dizajnera u kojima se međusobno savršeno nadopunjuju stvarajući jednu zaokruženu cjelinu. Inspiraciju za kolekciju pronašli su u obliku oblutaka koji svoju zaobljenu formu mogu zahvaliti izloženosti neprekidnom gibanju mora.Geometrijske i organske strukture proizvoda iz ove linije osvojile su nekoliko značajnih nagrada, uključujući Red Dot nagradu, iF nagradu za produkt-dizajn i Design Plus nagradu.

“LB3” kolekcija prkosi konvencionalizmu i namijenjena je svima koji cijene praktičnost, kvalitetu i elegantan dizajn te omogućuje maštovito kombiniranje nekoliko elemenata čime se zadovoljava individualan ukus, a kupaonica prilagođava stvarnim potrebama korisnika.

Tri verzije “LB3” kupaonica, klasično, moderno i dizajn, propagiraju osobni stil života i isključuju stilska pravila kako bi svima omogućili slobodnu interpretaciju i improvizaciju.

Impresivne spoznaje o ljudskim navikama koje su dizajneri stekli prilikom cjelogodišnjeg istraživanja stanovanja u svjetskim metropolama u potpunosti su primijenjeni na “LB3” kolekciju.Talijanski brend Kartell, s 60-godišnjom tradicijom u radu s plastičnim materijalima i “Laufen”, 2013. godine udružili su snage i zajedno s Ludovicom i Robertom Palombom, kao art direktorima i dizajnerima čitave kolekcije, predstavili novu liniju za kupaonice, “Kartell by Laufen”.

Kroz interpretativne projektne vještine talijanskog dizajnerskog dvojca dvije tvrtke uspješno su inkorporirale inovacije iz “Laufena” prožete emotivnim i inspirativnim pristupom “Kartella” što je rezultiralo unikatnim i integriranim konceptom u kojemu je prepoznatljiv karakterističan dizajn obje tvrtke.

Revolucionaran materijal

“Kartell by Laufen” sinteza je svega što se u svijetu kupaonica smatra inovativnim, na funkcionalnoj, tehnološkoj i estetskoj razini. U ovoj je liniji predstavljena uporaba SaphirKeramik revolucionarnog materijala koji omogućuje nezamislive karakteristike oblikovanja zahvaljujući polumjeru zakrivljenosti krajeva 1-2 mm što rezultira umivaonicima izuzetne tankoće i male težine.

Stroga geometrija keramičkih proizvoda ublažena je svjetlošću prozirnih plastičnih elemenata koji produktima još više daju na eleganciji i naglašavaju njihovu originalnost.

darija maucieri

Naslovnica Prostorija