StoryEditorOCM
Prostorijazdrava ideja

Pet omiljenih začinskih biljaka koje možete uzgojiti na svom prozoru

Piše PSD.
16. rujna 2014. - 15:34
Peršin i selen bez premca su najkorištenije začinsko bilje u dalmatinskoj kuhinji. No, domaćice u ovom kutku mediterana dosta koriste i origano, najčešće za pizzu, bosiljak (nezamjenjiv je u salati od poma i mozzarele), metvicu...

Koriste se i lovor i ružmarin, no oni su grmolike biljke koje se baš ne uzgajaju u pitaru – a upravo je pitar sa začinskim biljem smješten na prozoru ili balkonu ono što predlažemo.

Posao oko sadnje i uzgoja začinskog bilja u pitarima jednostavan je, nezahtjevan, nije skup, a višestruko se isplati – uvijek imati vlastito začinsko bilje, za koje znate gdje je raslo i čime je njegovano, već je veliki dobitak. A ni novčani dobitak nije zanemariv – vezica peršina na pazaru je dvije, čak i tri kune. Dakle, toliko ćete 'staviti u džep' svaki put kad ub...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 21:02