Prilozi Prostorija

boudoir iz snova

U 5 koraka pretvorite spavaću sobu u ljubavno gnijezdo

boudoir iz snova
Spavaća soba mjesto je u kojem provodimo dobar dio dana pa bi njenom uređenju trebalo posvetiti popriličnu pažnjui - osobito ako u njoj ne spavamo sami. Evo par savjeta ikako da od svog budoira napravite pravo ljubavno gnijezdo - taman na vrijeme za Valentinovo, ali i za još puno vrućih noći nakon toga...

1. Rasvjeta


Dobra rasvjeta "podići" će svaku prostoriju, a u spavaćoj sobi može pomoći u stvaranju romantičnog ugođaja. Jarka svjetla čuvajte za trenuke kad nešto tražite tražite u ormaru, a inače u sobi palite prgušene lampe. Obične prozirne žarulje zamijenite nliječnima, a ako sjenila ne blokiraju većinu svjetla, prigušite lampe prozračnim tkaninama (pazite da nisu lako zapaljive!) ili ih spustite na pod. Vrlo ugodno i romantično ozračje stvorit ćete uz pomoć svijeća - birajte one od pravog vosak; skuplje su, ali duže gore.

2. Zavjese


Bilo bi najbolje kad biste nabavili "duplu bonagraciju" tako da možete objesiti dva reda zastora: prozračne zavjese i teške zastore koji će blokirati ulazak svjetla s ulice, ali i osigurati veću dozu privatnosti.

3. Krevet


Najromantičniji su kreveti s baldahinom, a ako ih nemate pokušajte improvizirati: na plafon pričvrstite nosač, a na njega objesite bogato nabranu prozračnu tkaninu.

4. Posteljina


Što se tiče tkanina na krevetu, birajte meke, glatke i podatne materijale. Romantično raspoloženje potaknut će boje iz palete crvene, tamno ružičaste i boje hrđe. Na krevet stavite udobne jastuke i jastučiće koji će primamljivim izgledom pozivati da se na njih zavalite


5. Miris


Električni raspršivači mirisa mogu biti malo napadni - suptilnije arome daju mirisni štapići uronjeni u bočice mirisa za dom, potpourri, vrećice s lavandom ili ružinim laticama, mirisne svijeće (čak i kad ne gore). Posegnite za lavandom, bergamotom i mirisom bora za opušteno ozračje, a ako želite raspaliti strasti za ružom, jasminom, sandalovinom i gardenijom.

t.s.M


Naslovnica Prostorija