Prilozi Prostorija

PREKLAPANJE ARHITEKTURE I MODE

Interijer arhitektice Vanje Ilić ‘Donassy otvoreni atelier’ dobio prestižnu nagradu

PREKLAPANJE ARHITEKTURE I MODE
Arhitektica Vanja Ilić pobjednica je finala arhitektonskog trijenala u Bukureštu, održanog 27. listopada 2013., gdje je u snažnoj međunarodnoj konkurenciji - kategorija interijer osvojila prestižnu nagradu.

Finalisti su proteklog vikenda predstavljali radove pred žirijem u palači Stribei u središtu Bukurešta, nakon čega su donesene konačne odluke o nagradama. Finaliste i pobjednike svake od šest kategorija od nekoliko stotina pristiglih radova odabrao je međunarodni stručni žiri kojim predsjedao ugledni nizozemski arhitekt Willem Jan Neutelings. Nagrađeni interijer ‘Donassy otvoreni atelier’ publicirali su svi najznačajniji inozemni web portali za arhitekturu i dizajn, a dobitnik je nagrade Bernardo Bernardi, Udruženja hrvatskih arhitekata za najbolji interijer u 2012., kao i posebnog priznanja 47. Zagrebačkog Salona te finalist portala Architizer za Nagradu A+ Award.

Projekt interijera ‘Donassy otvoreni atelier’ koncipiran je kao privremeni, fleksibilni izložbeno prodajni prostor za izlaganje radova modne dizajnerice Branke Donassy i drugih gostujućih umjetnika. Postojeći ulični lokal u historicističkoj građevini bačvastog svoda, u zoni između zagrebačkog Donjeg i Gornjeg grada, transformiran je minimalnim sredstvima i bez građevinskih zahvata, tako da se u realizaciji preklapaju mediji arhitekture i mode i tehnike realizacije preuzete iz modnog dizajna, spojene u jedinstvenu konceptualnu cjelinu.

PSD, FOTO: FACEBOOK

Naslovnica Prostorija