Prilozi Prostorija

funkcionalno i udobno

Jeste li spremni za novi trend uređenja - krevet usred dnevnog boravka?

funkcionalno i udobno
Jeste li spremni za novi trend uređenja dnevnog boravka? Da, ali ne u mojoj kući, rekli bi mnogi na trend koji zagovaraju talijanski dizajneri interijera, a riječ je o pomalo starorimskom stilu opremanja za izležavanje.

Riječ je o krevetima za dnevni odmor postavljenim usred dnevnog boravka. Kako ga koristiti? Jednostavno skinete papuče i prevalite se, s druge strane neki ugodan sugovornik, u sredini tacna s nekim ‘sitnišem’ za grickanje, čaša... Vrlo nezgodno za stariju dob, ali za potomke idealno.

Zahvaljujući svojoj izuzetnoj funkcionalnosti, kreveti za dnevni odmor posljednjih su godina doživjeli veliki val popularnosti. Moguće ih je pronaći u različitim stilovima, oblicima, materijalima, i naravno širokom cjenovnom rasponu, ovisno o kvaliteti i brendu koji ih izrađuje.

Tijekom dana može služiti kao divan, a noću kao krevet za spavanje što ga čini idealnim za povremene goste. Dakle, s te je strane vrlo praktičan. Inspiriran racionalističkim i modernim stilom 60-ih godina dnevni krevet s jastukom valjkastog oblika iz ovogodišnje kolekcije “Larsen”, poznatoga talijanskog proizvođača kauča i sofa “Verzelloni”, pažnju zaokuplja svojom ljepotom i jednostavnošću.

Njegovom strogom i elegantnom linijom “Verzelloni” je naglasio svoju viziju suvremenog klasika koji će savršeno pristajati svakom interijeru. Visokokvalitetne presvlake dostupne su u širokoj paleti boja, a izrađuju se od kože ili mješavine vune i najfinijeg tekstila.

Ova potonja presvlaka je u potpunosti skidiva što je čini vrlo praktičnim izborom. “Larsen” krevet za dnevni boravak stoji 2482 eura ili 18.781 kuna, ali naravno bez PDV-a.

                                                                                                                               Darija MAUCIERI, foto: verzelloni.it
Naslovnica Prostorija