Prilozi Auto moto

HONDA CR-V 2.0 i-VTEC HYBRID ELEGANCE NAVI

Testirali smo: hibridni SUV koji puno obećava

HONDA CR-V 2.0 i-VTEC HYBRID ELEGANCE NAVI

Hibridi sve više osvajaju tržište, ne samo u Europi nego i kod nas. Dizelaše se polako šalje u ropotarnicu povijesti, a zamjenjuju ih hibridi koji su kombinacija benzinskog agregata i elektromotora pri čemu se ekološki prihvatljiviji. 

Taj trend u ovom trenutku najviše forsiraju Japanci, tako da se nakon Toyote i Honda priključila „hibridnom pokretu“. Najbolji dokaz za to je peta generacija Honde CR-V koja je ostala na 1,5-litrenom turbobenzincu snage 173 KS, a nedavno mu se pridružila hibridna verzija ukupne snage 184 KS.

Hibridni pogon novog modela CR-V temelji se na 2,0-litrenom 4-cilindarskom benzincu i-VTEC s Atkinsovim ciklusom i dva elektromotora koji raspolažu s ukupno 184 KS i 315 Nm okretnog momenta. To su brojke koje same po sebi ulijevaju povjerenje čak i kad se trebaju nositi s velikom SUV-ovskom karoserijom koja na cesti teži više od 1700 kilograma, posebno kada je u pitanju pogon na sve kotače kakav je bio kod testne verzije.

U praksi sve to se obavlja neočekivanom lakoćom te vrlo brzim prebacivanjem između načina rada. CR-V vozaču pruža osjećaj neprekidne isporuke snage, poput CVT mjenjača, premda nema planetarnog prijenosnika već se transmisija obavlja s jednim fiksnim omjerom prijenosa.

Konvencionalnog mjenjača dakle nema, ali vozač za pokretanje automobila rukuje s istom PRND shemom kao i na svakom drugom automatiku. Ručice ovdje doduše nema, nego svaki od stupnjeva ima svoju tipku što se, iako su smještene na središnjoj konzoli u praksi ne pokazuje ergonomski najsretnijim rješenjem. Ne barem dok se čovjek ne navikne na to koju od njih treba povući ili pritisnuti.

Vozili se na struju ili benzin, odnosno kombinaciju oba pogona, putnici neće primijetiti razliku, ali bi i za volanom to bilo jako teško procijeniti bez odgovarajućih signalnih lampica na instrument ploči. I-MMD (intelligent Multi Mode drive) inteligentno i samostalno bira između tri načina rada, tražeći najbolji omjer performansi i efikasnosti pogonskog sklopa što za posljedicu ima nisku potrošnju goriva.

Prvi mod je EV tijekom kojega se koristi isključivo pogon uz pomoć elektromotora. U tom slučaju iz baterije se napaja pogonski elektromotor koji pokreće kotače. Drugi je hibridni kada se kombinira pogon pomoću elektormotora i benzinskog agregata.

U ovom slučaju benzinski motor pokreće prvi elektromotor koji je zapravo generator i kojim se pokreće pogonski elektromotor, a koji pokreće kotače. Treći tzv. Engine drive je kada kotače pokreće isključivo benzinski motor, a oba elektromotora miruju.

Obiteljski karakter auta i u ovom izdanju naglašavaju prostrana, dopadljiva i kvalitetna kabina i prtljažnik koji premda je 64 litre manji nego kod benzinca i dalje je dovoljno prostran i iskoristiv. Elegance Navi je srednji paket opreme koji je vrlo bogat tako da uz doplatu dolazi samo biserna boja.

Tu nema primjerice kože na sjedalima ili panoramskoga staklenog krova, jer su takvi elementi rezervirani za više i skuplje pakete Lifestyle i Executive. Ali zapravo ništa ne nedostaje, to više što su Honda Sensing sustavi napredne sigurnosti u CR-V-u dostupni serijski, već od osnovnog Comfort paketa... Na 18-colnim aluminijskim naplatcima srednji paket opreme ne ostavlja puno neispunjenih želja.

Dobar položaj za volanom i preglednost na sve strane, uz dojam kvalitetne izrade donosi ugodan ambijent. Središnji zaslon je pregledan, a na instrumentnoj ploči mogu se pratiti tokovi energije. Na stražnjoj klupi mjesta ima u izobilju, a slično vrijedi i za prtljažnik. Testni CR-V košta 40.665 eura, a s obzirom na to da je od doplata imao samo bisernu boju, cijena mu je u konačnici 41.330 eura.

 

Tehničke karakteristike

Motor: 4-cilindarski, turbobenzinski, 16V + elektromotor

Obujam: 1993 ccm

Ukupna snaga: 184 KS pri 6200/min

Okretni moment: 315 Nm

Mjenjač: automatski

Pogon: na sve kotače

Dimenzije: 4603 x 1855 x 1689 mm

Međuosovinski razmak: 2662 mm

Prtljažnik: 497/1064/1697 l

Ubrzanje: 9,2 s

Najveća brzina: 180 km/h

Potrošnja: 5,1/5,5/5,7 l/100 km

Cijena: testni model 40.665 eura, s doplatama 41.330 eura

Naslovnica Auto moto