Prilozi Auto moto

FIAT 500X

Osvježen izvana i iznutra, obogaćen novim tehnologijama, ali i benzinskim turbomotorima koji zadovoljavaju najstrože ekološke norme

FIAT 500X

Robustan sportski izgled karakterističan je za najnovije izdanje Fiatova crossovera koji je najprodavaniji u Italiji u svom segmentu i jedan od pet najpopularnijih modela u svojoj kategoriji u Europi od 2016. godine.

Redizajnirani Fiat 500X ima potpuno osvježenu vanjštinu s novim LED svjetlosnim sklopivima i prednja svjetla u full LED tehnologiji. Istodobno ažuriran je interijer, koji još više naglašava njegov jedinstveni identitet pružajući veću funkcionalnost i udobnost.

Nadalje, novi model prvi put na Fiatu nudi potpuno novu obitelj 3-cilindarskih i 4-cilindarskih motora koji jamče zadovoljstvo u vožnji i do 20 posto manju potrošnju goriva u odnosu na prethodne benzinske motore.

Isto tako turbodizelaši su za 20 posto tiši od njihovih turbo prethodnika. Iskustvo u vožnji ugodno je, udobno i sigurno, kao i uvijek, s novim sustavima pomoći pri vožnji koji se nude kao standardna oprema na svim verzijama. Sustav za automatsko prepoznavanje prometnih znakova u vezi sa sustavom Speed ​​Advisor omogućuje vozačima da izbjegavaju prekid ograničenja brzine prilagođavanjem.

Obnovljeni crossover dolazi uz nove pakete opreme Urban, City Cross i Cross, pri čemu prvi ima potpuno novi dizajn prednjeg i stražnjeg odbojnika. Druga dva imaju nove zaštitne ploče koje se nadovezuju na prednji branik kao da pozivaju na odlazak u off-road avanturu.

Kompaktan izvana i prostran iznutra, njegovo veliko i zaštitno okruženje ukrašeno je obilnom upotrebom vrhunskih materijala, visokokvalitetne završne obrade i praktičnih pretinaca za pohranu. Udoban interijer, u nepogrešivom talijanskom stilu, s izborom sedam različitih interijera stvorenih kombiniranjem različitih vrsta tkanine, kože, završnih obrada i boja uz širok raspon postavki sjedala i prostranog prtljažnika.

Novost u ponudi su dva potpuno nova benzinska motora, po jedan 3-cilindarski i 4-cilindarski obujma 1,0 litre, odnosno 1,3 litre.

Nova obitelj turbomotora FireFlay dostupna je u konfiguraciji 1,0-litrenog agregata s tri cilindra snage 120 KS i okretnim momentom od 190 Nm u konfiguraciji s ručnim 6-stupanjskim mjenjačem i pogonom na prednje kotače, te u kombinaciji 1,3-litrenog motora s četiri cilindra snage 150 KS s automatskim 6-stupanjskim DDCT mjenjačem s dvostrukom spojkom i također prednjim pogonom. Dostupan je i 1,6-litreni MultiJet turbodizelaš od 120 KS sa 6-stupanjskim ručnim ili automatskim DDCT mjenjačem s dvije spojke.

Najjeftiniji model obnovljenog Fiata 500X s 1,0-litrenim turbobenzincem od 120 “konja” i ručnim mjenjačem, te paketom Urban košta 155.720 kuna. Fiat 500X s 1,6-litrenim turbodizelašem MultiJet treće generacije od 120 KS, ručnim mjenjačem i paketom Urban zapada 168.440 kuna. Najskuplja inačica je sa spomenutim turbodizelašem, ali automatskim 6-stupanjskim DDTC mjenjačem i paketom opreme Cross čija je cijena 205.265 kuna.

Naslovnica Auto moto