StoryEditorOCM

zlatna kunaTankerska plovidba proglašena najboljom velikom tvrtkom: ‘Ovo je rezultat rada naših zaposlenika i pomoraca‘

Piše P. O.
31. listopada 2023. - 11:36

Hrvatska gospodarska komora na svečanosti održanoj u Hrvatskom narodnom kazalištu dodijelila je nagrade Zlatna kuna – priznanje najboljima u hrvatskom gospodarstvu za iznimne rezultate ostvarene u 2022. godini.

 "Zlatna kuna" se dodjeljuje za veliko, srednje i malo trgovačko društvo, a među velikima je nagrada pripala Tankerskoj plovidbi.

U konkurenciji srednjih trgovačkih društava nagrada je pripala tvrtki Košćal iz Popovače, a najuspješnija mala tvrtka je zagrebački M.T.M. Creator. Najbolja banka u prošloj godini bila je Erste&Steiermärkische Bank, a priznanje za najbolje osiguranje dodijeljeno je Croatia osiguranju.

- Mi u brodarstvu nismo naviknuli na svjetla pozornice, ali drago nam je da smo dobitnici ove nagrade. Ona je rezultat truda naših zaposlenika, svih pomoraca i svih službi na kopnu, hvala svima. Za razliku od naše konkurencije iz velikih zemalja poput Kine, Japana i Njemačke, mi nemamo oslonac na veliku nacionalnu ekonomiju i zato nam je jako bitno da imamo istovjetan zakonodavni okvir u odnosu na one s kojima konkuriramo. Brodarstvo nije rezervirano samo za velike, vjerujem da će i Hrvatska biti prepoznata na karti međunarodnog prometa - izjavio je Mario Pavić, predsjednik uprave.

25. travanj 2024 05:46