StoryEditorOCM

jedrenjeElena Vorobjeva osvojila Srebrnu skupinu, Anne-Marie Rindom svjetska prvakinja

Piše M.I.
11. siječnja 2024. - 12:27

U argentinskoj Mar del Plati je završeno Svjetsko prvenstvo u jedrenju u klasi ILCA 6, a hrvatsko jedrenje nije dočekalo petu olimpijsku kvotu nakon onih ostvarenih u kolovozu u nizozemskom Scheveningenu (Formula Kite, 49er i ILCA 7 kod jedriličara, iQFoil kod jedriličarki), javlja nam izvjestitelj Davor Burazin.

Sedam kvota je bilo na raspolaganju (uzele su ih na kraju Grčka, Irska, Finska, Izrael, Španjolska, Turska i Brazil), no Elena Vorobjeva i Sandra Lulić su nakon pet regata bile dovoljno dobre tek za Srebrnu skupinu (51 jedriličarka u Zlatnoj, 51 u Srebrnoj skupini), pritom je Vorobjeva ostala kratka za dva mjesta. No, jedriličarka Splita utjehu je pronašla u osvajanju Srebrne skupine i to prilično uvjerljivo, pa je službeno Svjetsko prvenstvo završila na 52. mjestu i s nadom da će u Ateni u veljači na Europskom prvenstvu ispuniti kvotu za Olimpijske igre. Podsjetimo, u Tokiju 2021. godine bila je 12. na Olimpijskim igrama. Sandra Lulić je potpuno zakazala u Mar del Plati, 80. mjesto među 102 jedriličarke definitivno je loš plasman.

Svjetska prvakinja je postala Anne-Marie Rindom. Dankinja, koja je i aktualna olimpijska pobjednica, praktički je bila u vodstvu od prvog do posljednjeg dana, a zlato je osigurala prije plova za medalje. Srebro je pomalo iznenađujuće pripalo Amerikanki Charlotte Rose, dok je bronca u rukama Emme Plasschaert iz Belgije.

30. travanj 2024 17:22