StoryEditorOCM

GARMINNavigator, informator i savjetnik nautičara: izašao je novi vrhunski pametni sat Quatix 7 Pro

Piše Promo
8. veljače 2024. - 11:37

Poznata tvrtka Garmin objavila je izlazak na tržište svoga pametnog sata sljedeće generacije i visokih performansi quatix 7 Pro, optimiziranog za poklonike nautike. Otporan na morske uvjete i prilagođen za život na moru, uz brojne dosadašnje dobio je i dvije nove aplikacije – Trolling Motor Remote i Fish Forecast. Prva omogućuje ribolovcima upravljanje Force trolling motorima s bilo kojeg mjesta na brodu komandama sa zapešća. Također osigurava kapetanima uvid u status motora, primanje upozorenja dok su s njim povezani, te daljinsko upravljanje Garmin ploterima, autopilotima, Fusion audiosustavima i drugim uređajima. Aplikacija Fish Forecast prati, pak, solarna i lunarna kretanja tijekom dana kako bi predvidjela u koje će vrijeme riba potencijalno biti najaktivnija.

Zahvaljujući naprednim navigacijskim senzorima, višepojasnom GPS-u i SatIQ tehnologiji, quatix 7 Pro pruža vrhunsku točnost pozicioniranja u izazovnim okruženjima. Dolazi s unaprijed učitanim TopoActive kartama, a podržava i izborno kartiranje, uključujući detaljne BlueChart g3 obalne karte, kao i preklapanja vremenskih karata da kapetani mogu pouzdano upravljati plovidbom.

Uz morske aktivnosti, quatix 7 Pro omogućuje korisnicima i punu kontrolu kopnenih, s više od 30 profila aktivnosti, uključujući trčanje po stazama i planinarenje.

Zaslon je vrhunski AMOLED od 1,3 inča sa safirnom lećom otpornom na ogrebotine, a baterija mu traje do čak 16 dana u načinu rada pametnog sata. Nakon što padne mrak, imat ćete pomoć ugrađene LED svjetiljke s promjenjivim intenzitetom i mogućnošću bljeskanja.

Quatix 7 Pro dovoljno je robustan za surovo morsko okruženje, ali i sofisticiran za svečanu večeru. Uz to je pun povezanih funkcija, kao što su pametne obavijesti, pohrana glazbe za slušanje bez telefona, Garmin Pay beskontaktno plaćanje i drugih. Vlasnici mogu koristiti tradicionalne tipke ili sučelje zaslona osjetljivog na dodir za brzi pristup svim funkcijama. U maloprodaji ovaj vrhunski sat ima preporučenu cijenu od 999,99 eura. M.Š.

29. travanj 2024 11:21