Novosti Svijet

nije se vratio kući

Stravično otkriće u američkom supermarketu: tijelo mladog prodavača našli iza zamrzivača nakon deset godina; 'U tom dijelu trgovine uvijek se osjetio neugodan miris' 

nije se vratio kući
Larry Ely Murillo-Moncada

Ostaci Larryja Elyja Murilla-Moncade, 25-godišnjeg bivšeg zaposlenika supermarketa No Frills u američkom gradu Council Bluffs u saveznoj državi Iowi čiji je nestanak prijavljen 28. studenog 2009. godine, pronađeni su iza zamrzivača u trgovini koji je od zida bio udaljen oko 45 centimetara, piše Daily Mail.

Roditelji Murilla-Moncade prijavili su njegov nestanak nakon što je za vrijeme snježne oluje iz kuće istrčao poslije svađe. Mladić se nikada nije vratio kući i nije se nikome javio, prenosi Jutarnji list.

Policija godinama nije nailazila na nikakve tragove koji bi ju uputili na lokaciju Murilla-Moncade, no slučaj je neočekivano riješen u siječnju kada je pronađeno njegovo djelomično raspadnuto tijelo.

Pronašli su ga najamni radnici koji su dobili zadatak rashodovati zamrzivač u supermarketu koji je zatvoren prije tri godine. Tijelo su pronašli u rupi od oko 45 centimetara između zamrzivača i zida. Policija je rekla da im se učinilo da je tijelo tamo nalazilo dosta dugo.

Narednik Policijske uprave Council Bluffsa Brandon Danielson rekao je za Des Moines Register da su se po pronalasku tijela odmah sjetili Murilla-Moncade. DNK analiza potvrdila je da je to doista bio on. Obdukcija je pokazala da na tijelu nije bilo znakova traume i njegova se smrt tretira kao slučajna.

Policija vjeruje da je Murillo-Moncada ušao u trgovinu nakon svađe s roditeljima te da se potom popeo na zamrzivač. Murillo-Moncada potom je pao sa zamrzivača koji je bio visok oko 3,6 metara i zapeo u rupi između zamrzivača i zida. Bivši zaposlenici supermarketa policiji su rekli da penjanje na zamrzivač nije bila neobična aktivnost jer se taj prostor često koristio za pohranu namirnica i drugih predmeta. Moguća zapomaganja Murilla-Moncada vjerojatno se nisu čula zbog glasnoće zamrzivača.

"Tamo je toliko glasno da nema šanse da ga je itko čuo", rekao je Danielson. Bivši kupci rekli su da se u tom dijelu trgovine uvijek osjetio neugodan miris.

Policija je, kako prenosi Jutarnji list, zaključila istragu o nestanku Larryja Elyja Murilla-Moncade.

Naslovnica Svijet