Novosti Svijet

video s ibize

Oglasila se Srpkinja iz Hrvatske zbog koje je pala vlada u Beču, javili se i njeni odvjetnici: Tvrditi da Tajana Gudenus fatalnom privlačnošću utječe na politiku ugrožava njenu sigurnost

video s ibize

Tajana Gudenus oglasila se preko svojih odvjetnika i istaknula da nije odgovorna za pad austrijske vlade niti je na bilo koji način utjecala na događanja koja su dovela do ostavke Heinz-Christiana Strachea.

Tko je Srpkinja iz Hrvatske koja se našla na snimci zbog koje je pala austrijska vlada?

"Ja nisam odgovorna za pad austrijske vlade, niti sam na bilo koji način utjecala na događanja koja su dovela do političkih posljedica i ostavke vicekancelara Savezne republike Austrije", navela je Tajana Gudenus u pisanoj izjavi, prenosi Dnevni Avaz.

Pismom se oglasilo i odvjetničko društvo Stojković, koje zastupa Tajanu Gudenus, i koje je navelo da "označavanjem njihove klijentice kao nekoga tko svojom "fatalnom privlačnošću" utječe na politička događanja odnosno označavanjem kao nekoga tko predstavlјa toliko moćnu figuru koja je u mogućnosti da svojim ponašanjem dovode do pada vlade jedne od vodećih država Europske unije, ona postaje meta i ugrožava se njena sigurnost".

Tajana Gudenus supruga je šefa zastupničkog kluba FPÖ-a Johana Gudenusa, jednog od aktera u kompromitirajućem videu. Kako piše "Deutsche Welle", riječ je o mladoj ženi koja potječe iz srpske obitelji iz Hrvatske.

Navodi se da je Tatjana Gudenus, rođena Tajčić, zajedno s obitelji izbjegla u Banju Luku nakon početka rata 1992. godine, te da odatle seže i njezino poznanstvo s Miloradom Dodikom koji je bio na njihovoj svadbi.

Podsjetimo, video s Ibize, kako smo pisali, doveo je u subotu do raspada ausreijske vlade. Na snimci  iz srpnja 2017. vidi se kako su Strache i njegov suradnik Johann Gudenusom, sadašnji predsjednik zastupničkog kluba FPÖ-a, dva mjeseca uoči parlamentarnih izbora u Austriji, u vili na Ibizi razgovarali sa ženom koja im se predstavila kao ruska poduzetnica pri čemu joj je Strache za novac ponudio prednost pri dodjeli javnih natječaja u Austriji.

 

Naslovnica Svijet