Novosti Svijet

sramota

Dok cijeli svijet tuguje za Notre-Dameom, neki se Hrvati i Srbi rugaju, posebno je gadljiv jedan srpski tabloid

sramota

Cijeli svijet oplakuje izgorjelu parišku katedralu Notre-Dame, mnogi se poznati javljaju sa željom da sudjeluju u obnovi jednog od simbola Pariza i Francuske, a svi su složni u jednom - šteta je neopisiva i nenadoknadiva.

Dobro, ne baš svi. Neki su ovaj tužan trenutak iskoristili za zafrkanciju, i to lošu, dok su neki u požaru vidjeli Božju kaznu. Gdje? Na Balkanu, naravno.

Jedan je neduhoviti čitatelj hrvatskog izdanja besplatne internet enciklopedije Wikipedije, koju moderiraju čitatelji, na stranici posvećenoj pariškoj katedrali napisao da je uzrok požara nepoznat, uz pretpostavku da su ga uzrokovali radovi na obnovi, a da se iz pozadine čuju stotine ljudi koji pjevaju hit Mate Bulića 'Gori gora, gori borovina'. Neprimjereno i nepotrebno.

Ipak, korak dalje otišao je srpski tabloid Informer. Oni su, naime, u svome tekstu o požaru naveli da je sve što se događa Božja kazna jer su prije šest mjeseci na jarbolu istakli zastavu 'lažne države Kosovo', a da 1389. nisu zvonila zvona nakon srpske pobjede (!?) u Kosovskoj bitci, izgorjela bi katedrala do temelja, kažu u Informeru.

Sličan komentar na svom Twitter profilu objavio je i Rajko Vasić, član Glavnog odbora SNSD-a i nekadašnji glavni tajnik ove stranke.

"Neka gori. Tko god je bombardirao Srbe, nedužne i nemoćne, Srpsku i Srbiju", napisao je Vasić.

Što reći i koju poruku poslati?

Naslovnica Svijet