Novosti Svijet

'malčanski berberin'

Jezivi srpski pedofil koji je šišao djevojčice prije silovanja uhvaćen dok je tražio nove žrtve: 'Pojavio mi se u fizerskom salonu i tražio šišanje za 'kćerku', užanula sam se kad sam shvatila tko je to bio...'

'malčanski berberin'

Na Višem sudu u Beogradu održano je ročište u predmetu protiv, kako je umedijima prozvan, 'Malčanskog berberina'. Riječ je o 45-godišnjem Ninoslavu Jovanoviću, silovatelju djece koji je proveo više od 20 godina u zatvoru. Sumnjiči ga se, pišu srpski mediji, da je putem Facebooka proganjao žene.

Srpska javnost još pamti jezive detalje slučaja, osobito bizaran podatak da je pedofil svoje žrtve prije silovanja šišao jer ga je to seksualno uzbuđivalo.

Jovanovoć je uhićen u listopadu prošle godine nakon što je policija primila prijavu vlasnice frizerskog salona iz Niša, u kojoj je navela da joj je Jovanović slao fotografije djevojčice koju je trebalo ošišati, a koju je predstavio kao svoju kćerku. Policiji su se obratile i druge žene s kojima je 'Malčanski berberin' bio u kontaktu putem spomenute društvene mreže, nakon čega je pritvoren.

Ročištu su nazočile žene s kojima je osuđeni silovatelj bio u kontaktu, a Jovanović i njegov odvjetnik bili su otvoreno nezadovoljni zbog prisustnosti predstavnika medija. 

- Ušao je u salon, predstavio se kao Zoran i kazao da mu treba šišanje za njegovu kćerku kojoj opada kosa. Ssavjetovala sam mu da pokuša koristiti ricinusovo ulje i dala mu vizitku salona da se javi ako joj ipak bude trebalo šišanje - drhtavim je glasom i vidno uznemirena započela svoje svjedočenje vlasnica salona Irena B., navodeći kako nije imala pojma s kim zapravo priča.

- Nisam znala o kome se radi sve dok mi 12. listopada djelatnica salona nije poslala njegovu fotografiju i članak iz novina. Jako sam se preplašila i odmah sam pozvala supruga. Zajedno smo otišli u policiju i sve ispričali - rekla je te dodala da je prijavi prethodila razmjena poruka preko Vibera tijekom koje joj je Jovanović, predstavljajući se kao majka djevojčice, poslao fotografiju maloljetnice za koju je želio dogovoriti šišanje. 

Pred Višim sudom govorila je i Snežana B. iz Sombora, kojoj je Jovanović putem Facebooka slao poruke. O sadržaju prepiske nije detaljno pričala, ali je, kao i Orena B., istaknula tijekom dopisivanja nije znala tko je Jovanović. Sve joj je postalo jasno kad je vidjela članak u novinama.

Inače, 'Malčanski berberin' je osuđen 2006. na 15 godina zatvora jer je jednu dvanaestogodišnjakinju silovao, a drugu pokušao silovati, prethodno im ošišavši kosu noživama. Iz zatvora je izašao u siječnju prošle godine.

U lipnju 2005. godine, nakon samo dva mjeseca na uvjetnoj slobodi krenuo je u potragu za žrtvama. Pojavio se na vratima Nišanke S. M.  čijeg je pokojnog supruga poznavao i predstavio se kao vozač u prevozničkoj tvrtki. Ponudio joj je pomoć oko zapošljavanja sina pa je mladić s njim krenuo put grada, a s njima je krenula i njegova dvanaestogodišnja sestra, kako bi se ošišala. Na pola puta, Jovanović je mladiću rekao da se vrati kući i da će on odvesti njegovu sestru kod frizera.

Umjesto toga, djevojčicu je odveo u jednu napuštenu kuću, gjde ju je ošišao, a potom joj naredio da skine odjeću, prijeteći joj da će joj izvaditi oko i ubiti majku i brata ako ga ne posluša.

Naslovnica Svijet