Novosti Svijet

kakav bezobrazluk!

Kako naši susjedi 'deru' naivne turiste: u popularnom odredištu omiljenom i među Hrvatima zabezeknutom gostu sladoled naplatili 25 eura! Ali to su uskoro gorko požalili...

kakav bezobrazluk!

Prodavač sladoleda u talijanskoj Firenci naplatio je jednom tajvanskom turistu za sladoled nevjerojatnih 25 eura! Naravno, Tajvanac je podivljao, sve je ispričao svom turističkom vodiču koji je cijeli incident prijavio policiji.

I dobro da je napravio, policija je upala u slastičarnicu, shvatila da trgovac cjenik s pravi cijenama drži iza pulta, te je na kraju vlasnik kažnjen s 2000 eura!

- Sakrivanje cijena, nažalost, uobičajeno je u talijanski turističkim centrima. Zahvaljujući tome naša zemlja je na lošem glasu, a turisti se kući vraćaju s gorkim okusom u ustima - rekao je jedan od šefova talijanske policije Elio Covino, prenosi Jutarnji list.

Inače, zanimljivo je objašnjenje sladoledara zašto je Tajvancu naplatio 25 eura za sladoled.

- Pa zato što je jako ukusan... 

Nažalost, ovo je jedan od čestih slučajeva prijevara u Italiji. U kolovozu su se španjolski turisti pobunili da su u Veneciji dvije kave i dvije boce vode platili 43 eura, a u siječnju se jedan restoran u istom gradu 'proslavio' kada je japanskim studentima naplatio 1145 eura za četiri odreska i platu ribe.

Sreća u nesreći im je bila da su pili samo vodu...

Naslovnica Svijet