Novosti Svijet

uznemirujuće fotografije

Strava u Teksasu: monstruozna pomajka izgladnjivala petogodišnjeg dječaka, spao je na svega 13 kg i skoro umro od gladi, tjerala ga je i da spava u ormaru i nosi pelene

uznemirujuće fotografije

Majka sedmero djece iz Teksasa je osuđena na 28 godina zatvora nakon što je izgladnjivala svog petogodišnjeg posinka, prisiljavala ga da nosi pelene i da spava u malenom ormaru, javlja Jutarnji list.

37-godišnja Tammi Bleimeyer proglašena je krivom za ozljeđivanje djeteta, a slučaj je to iz 2015. godine. Jordana Bleimeyera, koji sada ima devet godina, tjerala je da spava u sićušnom ormaru, a nazivala je to 'ormarom Harryja Pottera'. Ormar je bio smješten ispod stepenica, a u njemu je bio jedan madrac za dječaka, ali i brojne opasnosti, poput čavala i žica koje su virile van

Liječnici su rekli da je Jordan tada imao samo 13 kilograma, i gotovo da je umro od gladi. Usporedili su njegovo stanje sa stanjem ljudi koji su preživjeli Holokaust. Jordanov otac Bradley Bleimeyer priznao je krivnju za iste optužbe te je 2016. godine osuđen na 15 godina zatvora.

 

 

Stravičan slučaj je izašao na vidjelo u ožujku 2014. godine kada je sve policiji prijavio drugi Bleimeyerov sin, koji je tada imao 16 godina. Rekao je da roditelji zlostavljaju Jordana. Tammi Bleimeyer je tada bila u šestom mjesecu trudnoće, a prije nego što je policija pokucala na vrata, odvela je Jordana od kuće i odbila se vratiti. Istražitelji su ju tražili prateći signal njezina mobitela. Nju i Jordana pronašli su u obližnjem motelu. Dječak je bio prekriven modricama, a bio je i teško pothranjen. Prevezen je u obližnju bolnicu, gdje su liječnici utvrdili da je pretrpio teško psihičko zlostavljanje i izgladnjivanje. Da tada nije spašen, dječak bi umro za nekoliko dana, potvrdili su liječnici.

Kasnije se doznalo i da Jasonu nisu dopuštali da jede za stolom s roditeljima i braćom. Davali su mu tek šnitu kruha na dan, a ako ju ne bi pojeo dovoljno brzo, i to bi mu oduzeli. Dječaka je otac navodno i drogirao kako bi bio tiho dok su gosti u kući. Jordanov 16-godišnji polubrat je policiji rekao i da misli da je netko Jordanovom glavom lupali o zid.

 

Tammi Bleimeyer je uhićena u veljači 2015. godine, a presuda je izrečena ovog tjedna. Na suđenju su svjedočila i njezina biološka djeca. Njezini su sinovi rekli da je učinila veliku pogrešku i da se sada zbog toga mora suočiti s posljedicama.

'Kako si mogla to priuštiti djeci? Onima koji bi morali biti tvoj ponos i veselje. Osjećao sam tugu, ljutnju, zbunjenost i prazninu. Nikad više neću biti isti zbog toga', rekao je jedan od njezinih sinova na sudu.

Jordan je nakon svega vraćen svojoj biološkoj majci, a druga djeca Bleimeyer su pod skrbi Centra za socijalnu skrb, dok je njezino novorođenče usvojila udomiteljska obitelj.

Naslovnica Svijet