Novosti Svijet

smrt u resortu

Riješen misterij smrti bračnog para u luksuznom hotelu: liječnik je tvrdio da su umrli od prirodnih uzroka, ali detaljna istraga je otkrila ružnu istinu

smrt u resortu

Puna tri tjedna od misteriozne smrti britanskog para u lukuznom hotelu u egipatskom turističkom resortu Hurgadiju napokon je utvrđen uzrok tragedije. Kako pišu britanski mediji, John i Susan Cooper, oboje u 60-im godinama, umrli su pod misterioznim okolnostima 21. kolovoza u Steigenberger Aqua Magic hotelu na Crvenom moru.

Pronašla ih je kćerka Kelly Ormerod koja je boravila u istom hotelu. Policiji je rekla da su njezini roditelji noć prije bili potpuno zdravi te da je prije nego je otišla na spavanje sjetila čudan miris u sobi. Roditelji ujutro nisu došli na doručak pa ih je otišla potražiti. Kad je ušla u njihovu sobu, bilo im je jako loše. Otac je umrom pred Kellynim očima, a majka u bolnici nakon nekoliko sati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Urlaub#schönstezeitimjahr#sun#sommer#nächstesjahtwieder

A post shared by Cheyenne (@cheye28) on

 

Kad se vratila u hotel kako bi uzela njihove stvari zatekla je čistačice koje su već pospremile sobu i promijenile posteljinu. Klima je radila jače nego inače i podovi su bili obrisani pa je posumnjala da hotel nešto pokušava zataškati, što je tada i rekla Sky Newsu.

- Gledala sam ih kako mi umiru pred očima, imali su potpuno iste simptome - kazala je tada Kelly novinarima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wael Lethy (@waellethy) on

Liječnik koji ih je prvi pregledao tvrdio je da su umrli prirodnom smrću. Obdukcijom je utvrđeno da su umrli zbog problema s respiratornim sustavom, a istragom je otkriveno da je uzrok tome bio insekticid.

Nakon njihove smrti još se gostiju žalilo da im je zlo. U prvo vrijeme sumnjalo se na trovanje ugljičnim monoksidom. Detaljnim pregledom hotela otkrivena je prisutnost bakterija stafilokok i Escherichiju coli. Ipak, za Cookove je koban bio nepropisno korišten insekticid.  

Naslovnica Svijet