Novosti Svijet

konačno na slobodi

Nagodili se sa sudom u Beogradu: šestorica torcidaša priznala nedjelo

konačno na slobodi

Šestorica od 14 pritvorenih torcidaša, kako javlja srbijanski tabloid “Kurir”, priznala su krađu na benzinskoj postaji u Vrčinu kod Beograda te su se nagodili s Drugim osnovnim sudom u Beogradu.

Prema toj nagodbi, tvrdi “Kurir”, kažnjeni su uvjetno na šest mjeseci zatvora ako počine sličan prekršaj u naredne dvije godine. Također, sljedeće tri godine neće smjeti ući na teritorij Srbije.

“Krivicu su priznali i sporazum potpisali A.Š., T.M.,  R.B., M.K., P.D. i S.M.”, izjavio je “Kurirov” izvor.

Inače, Djelatnici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Srbiji posjetili su u srijedu 8. kolovoza 2018. trinaestoricu hrvatskih državljana koji se nalaze u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Tijekom razgovora hrvatski državljani potvrdili su da su dobro. Nitko od pritvorenih nije zatražio konzularnu pomoć niti je zatražio da Veleposlanstvo posebno kontaktira članove njihovih obitelji.

Očekuje se da će svi sutra i prekosutra biti izvedeni pred nadležna pravosudna tijela. Za sutra je dogovoren posjet predstavnika Veleposlanstva četrnaestorici hrvatskih navijača koji su u Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj Skeli.

MVEP će putem Veleposlanstva RH nastaviti pozorno pratiti situaciju u sklopu svojih nadležnosti i pružati konzularnu pomoć svim zadržanim hrvatskim državljanima koji to zatraže.

Naslovnica Svijet