Novosti Svijet

'prilično neukusno'

EU tvrdi: Juncker nije teturao jer je bio pijan! Evo što se događalo s predsjednikom Europske komisije na summitu NATO-a

'prilično neukusno'

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker u srijedu je na summitu NATO-a posrtao zbog posljedica išijasa, izjavio je u petak njegov glasnogovornik, opovrgavajući glasine o tomu da je čelnik EU-a bio u alkoholiziranom stanju.

Na video-snimci podijeljenoj na društvenim mrežama šezdesettrogodišnji Juncker tetura i gubi ravnotežu uoči gala večere koja se održala u sklopu NATO summita u Bruxellessu.

Lideru Europske unije pritom su, među ostalima, pomogli predsjednici Finske Sauli Niinisto i Ukrajine Petro Porošenko, a u jednom je trenutku morao priskočiti i nizozemski premijer Mark Rutte.

Juncker je "javno kazao da pati od išijalgije koja mu nerijetko ometa normalno kretanje. To mu je smetalo i u srijedu", rekao je glasnogovornik EK Margaritis Schinas na konferenciji za novinare u Bruxellesu. 

"Predsjednik želi javno zahvaliti nizozemskom i portugalskom premijeru Marku Rutteu i Antoniju Costi što su mu pomogli u trenutku kad ga je najviše boljelo. Sada uzima lijekova i osjeća se puno bolje", objasnio je Schinas. 

Na pitanje novinara je li Juncker bio pijan Schinas je odgovorio da je "prilično neukusno to što neki mediji donose uvredljive napise i naslove, ismijavajući bolove" predsjednika Europske komisije. 

Već godinama se nagađa kako čelnik Europske unije ima ozbiljnih problema s pićem, a zlobnici su mu nadjenuli nadimak 'Juncker the Drunker'.

Naslovnica Svijet