Novosti Svijet

riskantna evakuacija

Spašeno osam dječaka, u špilji na Tajlandu ostala još četiri i njihov trener

riskantna evakuacija

14:30 - Sedmi i osmi dječak izvučeni su iz spilje. Tajlandske vlasti još ništa ne potvrđuju, no mediji javljaju da je i osmi dječak izašao.

Svjedoci su za CNN rekli da su izvučeni i da su na putu za bolnicu, a izvori s lica mjesta tu informaciju potvrdili su Guardianu.

Zasad su u današnjoj akciji izvučena četvorica malih nogometaša, kao i u nedjelju. U spilji čekaju još četiri dječaka i trener.

Svjedoci su za CNN također rekli da su spasilačke operacije za danas završene. 

13:30 - Novinaru britanskog Guardiana, koji se nalazi na licu mjesta, potvrđeno je da je spašen i šesti dječak.

Tajlandski je premijer trebao već doći do spilje, međutim zadržao se u krugu bolnice kako ne bi ometao akciju spašavanja.

CNN piše da su spašena još dvojica, što bi značilo da ih je u spilji s trenerom ostalo još pet.

Četvorica dječaka spašenih u nedjelju navodno se nalaze u karanteni na osmom katu bolnice kako ne bi bili izloženi infekcijama. Medicinsko osoblje sad razmišlja o tome da dozvoli roditeljima susret s djecom preko stakla. Dječaci u bolnici se osjećaju dobro.

RANIJE - Prva četvorica dječaka spašena iz tajlandske špilje dobra su zdravlja i u bolnici su zatražili prženu rižu, a u međuvremenu je iz nje izbavljen i peti, javljaju agencije koje se pozivaju na očevice, ali još nema službenih potvrda. 

Četvorica dječaka koja su iz špilje izbavljena u nedjelju prevezena su u bolnicu Chiang Rai Prachanukroh, udaljenu 70 kilometara.

U ponedjeljak je operacija spašavanja nastavljena i iz špilje je izbavljen i peti dječak, objavili su mediji pozivajući se na očevica koji sudjeluje u operaciji spašavanja. Pojedinosti o tome još nisu poznate.

U špilji su još sedmorica dječaka i njihov trener. 

"Prva četvorica su dobro. Bili su gladni i poželjeli su prženu rižu", kazao je u ponedjeljak novinarima šef spasilaca Narongsak Osottanakorn.

I ministar unutarnjih poslova Anupong Paochinda potvrdio je da su dječaci dobra zdravlja.

Identitet spašenih dječaka, koji su u bolnici smješteni na posebni odjel, nije objavljen iz poštovanja prema obiteljima onih koji su još u špilji.

Naslovnica Svijet