Novosti Svijet

'il bimbo torna'

Na Pujankama je prosvjedovalo tridesetak ljudi? Tako bar tvrde talijanski mediji u izvještajima o predaji malog Cesarea ocu. Evo što još pišu...

'il bimbo torna'

Većina je hrvatskih medija jučer izvijestila o predaji dječaka Cesarea Avenatija ocu Alessandru, a društvene mreže i danas bruje o njemu. Evo kako su o jučerašnjem događaju izvijestili mediji u zemlji u koju je dječak odveden.

Torino Reppublica izvijestio je da je u Italiju vraćen dječak čija je majka u toj zemlji osuđena zbog njegove otmice. Navodi se da je majka poduzela sve zakonske mjere ne bi li zaustavila dječakovu predaju te da je u tu svrhu mobilizirala dio javnosti, između ostalih i neke javne osobe te političari koji su slučaj spomenuli u Saboru. Torino Reppublica spominje i monsinjora Marina Barišića koji je, kako navode, apelirao da bi prije svega trebalo misliti na interese djeteta. Izvještava i da se pred zgradom Nine Kuluz okupilo mnoštvo prosvejdnika. Njih, kako navode, tridesetak je nmahalo transparentima "Zaustavi ovaj čudovišni čin". Spominju i izvještaje po internetskim portalima koji su prenijeli snimke mučnih scena majke i dječaka u suzama. Pišu i da je majka tvrdila da dječak ne želi ići s ocem.

Torino Oggi javlja da je nakon mnogih mjeseci napokon na vidiku sretno razrješenje 'beskrajne sudske borbe' Alessandra Avenatija i Nine Kuluz i da Cesare konačno putuje s ocem u Moncalieri. Pišu da su hrvatski mediji izvijestili o drami ispred zgrade u kojoj je dječak živio s majkom koja je u Italiji osuđena za njegovu otmicu. Spominju da je predaja izvršena u 'neprijateljskoj atmosferi' i da je majčina prijateljica izvijestila javnost o dječakovim suzama. 

Ilmercoledi.news je objavio sličan izvještaj pod naslovom Dječak se vraća u Italiju, ali u Hrvatskoj je to izazvalo polemike'. I oni barataju podatkom o tridesetak prosvjednika, ali navode da su prosvjednici pokazali peticiju s deset tisuća potpisa protiv dječakove predaje ocu.

Sicilijanski Messina Magazine u tekstu u čijem se naslovu spominje dugogodišnja kalvarija Alessandra Avenatija iznosi kronologiju slučaja, a navodi i da je Cesare dan ranije završio u bolnici zbog bolova u trbuhu i da je otac bio spreman na još jednu propalu ovrhu. Navode i da je Avenati prošli put bio uhićen, ali da se ipak odvažio doći. Pišu i da je spreman Nini Kuluz pomoći oko preseljenja u Italiju te da ju ne želi odvojiti od malenog.

 

Naslovnica Svijet