Novosti Svijet

odvratan poklon

Donacija Mađara: Orban šalje Crnoj Gori 25 kilometara bodljikave žice za 'doček' izbjeglica!?

odvratan poklon

Mađarska Vlada donirat će Crnoj Gori bodljikavu žicu za pokrivanje 25 kilometara državne granice, kako bi Crnogorci pripremila za mogući veći priliv migranata. To je između ostalog predviđeno Ugovorom koji su sredinom travnja potpisala ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i Mađarske, javlja portal vijesti.me.

Ugovorom je, između ostalog, predviđeno da Vlada Viktora Orbana osigura transport žice do Crne Gore, ali i da angažira stručnjake koji će crnogorske kolege obučavati kako da je postave. Kako se navodi, crnogorska strana obvezna je osigurati im u zamjenu smještaj i hranu.

“Mađarska je ponudila donaciju spiralne žice za pokrivanje 25 kilometara državne granice, sa ciljem bolje pripremljenosti Crne Gore za mogući veći priliv migranata kroz naš teritorij. Policijska suradnja između Crne Gore i Mađarske je bazirana na Konvenciji o policijskoj suradnji u jugoistočnoj Evropi (PCC SEE), s obzirom na to da su obje države njene potpisnice, što je u isto vrijeme i pravni osnov za potpisivanje Ugovora o donaciji opreme”, navodi se u ugovoru.

Ističe se i da je donacija oslobođena od mogućih potrebnih dozvola, uvoznih i izvoznih davanja, carina, poreza   i drugih javnih davanja koje propisuje crnogorsko zakonodavstvo.

Za sada nije poznato  kada će se i gdje konkertno postaviti donirana žica, donose vijesti.me.

Naslovnica Svijet