Novosti Svijet

europol-ov top 59

Ivica Todorić na popisu najtraženijih europskih bjegunaca, našao se u 'elitnom' društvu ubojica, silovatelja, dilera, terorista...

 europol-ov top 59

Ivica Todorić našao se na popisu 59 najtraženijih europskih bjegunaca. Bivšeg gazdu posrnulog koncerna Agrokor u 'elitno društvo' najtraženijih kriminalaca smjestio je Euoropski policijski ured (Europol).

Na stranici eumostwanted.eu uz fotografiju Ivice Todorića navedeni su njegovi osobni podaci, poput visine 180 cm i smeđih očiju, a navodi se i kako ga se traži zbog korupcije, prijevare, kaznenih djela zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje službenih isprava i povredu obveze vođenja poslovnih knjiga.

Uz Ivicu Todorića, na popisu najtraženijih bjegunaca nalazi se ubojice, silovatelji, dileri, teroristi, šverceri oružja...

Podsjetimo, hrvatsko pravosuđe raspisalo je međunarodnu tjeralicu i europski uhidbeni nalog za Ivicu Todorića, a u potragu se uključio i Europol, agencija EU-a za provedbu zakona čija je zadaća pomagati tijelima za provedbu zakona u državama članicama EU-a.

Europol zapošljava oko 100 kriminalista, koji su među najobučenijima u Europi, koji pružaju potporu operacijama na terenu koje se odnose na provedbu zakona i informacije o kriminalnim aktivnostima.
 
 

Naslovnica Svijet