Novosti Svijet

najavljena istraga

'Poludjela sam od brige, mislila sam da je mrtav, silovan ili otet': nova bizarna i opasna igra tjera roditelje u očaj

najavljena istraga

Pojavila se nova opasna online igra koja baca roditelje u očaj. Riječ je o 'Izazovu 48 sati', odnosno, u originalu, 48-Hour Challenge, vrlo nesmotrenoj igri raširenoj među mlađom populacijom u kojoj je cilj nestati na puna dva dana i sam se snaći za preživljavanje s tim da dodatne bodove osvaja ona nestala osoba čije se ime više puta pojavi na društvenim mrežama u objavama kojima se traži pomoć u njezinom pronalaženju.

Facebook je, piše Independent, najavio istragu nakon pritužbi većeg broja roditelja te je najavljena pomnija provjera objava koje bi mogle imati veze s igrom 48-Hour Challenge. I britanske vlasti najavile su kako su odlučne u tome da se ova suluda igra prekine.

Javnosti se obratila majka 14-godišnjaka iz Derryja koji je, igrajući ovu igru, nestao na 55 sati.

- Ovu muku neću zaboraviti do kraja života, cijela je obitelj bila u šoku zbog ovog bolesnog natjecanja. Poludjela sam od brige, mislila sam da je mrtav, silovan ili da je žrtva traffickinga. Nikome ne bi poželjela da prođe kroz to, a još je puno djece koja su napravila isto što i moj sin i njegovi prijatelji. Najgore od svega je što u njihovim očima nisam vidjela ni mrvicu žaljenja kad ih je policija privela na ispitivanje. Moj sin nije propustio objaviti selfie iz policijskog auta! Njima je to igra - kazala je za Belfast Live.
 

Naslovnica Svijet