Novosti Svijet

seksualno napastvovanje

'Drhtiš li od slasnog, ali uznemirujućeg iščekivanja?': seks-skandal potresa EU parlament, asistentice se žale na pohotne starije zastupnike

seksualno napastvovanje

Neprimjereno nas dodiruju, uhode i ponašaju se prema nama kao da smo meso, požalio se niz asistentica zastupnika u Europskom parlamentu na svoje šefove, doznaje The Times navodeći kako je desetak mladih pomoćnica prijavilo nadređene za seksualno napastovanje.

The Times piše da su pritužbe iznesene na zastupnike starije životne dobi među kojima ima i bivših ministara, a pripadaju različitim političkim opcijama. Imena navodnih zlostavljača nisu objavljena jer zaposlenice strahuju kako će izgubiti posao.

Jedna je asistentica optužila 60-godišnjeg zastupnika u EP-u da ju je neprimjereno dodirivao.

- Milovao me je po kosi i vratu te se rukom spuštao sve niže i niže. Ukočila sam se od straha - navela je zaposlenica EP-a.

Njena 24-godišnja kolegica optužila je starijeg zastupnika da je pred njom masturbirao, prijavljen je i zastupnik iz Njemačke koji je za vrijeme radnog ručka po stražnjici dirao 22-godišnju pomoćnicu.

The Times je došao do SMS poruke koju je bivši 71-godišnji francuski ministar zaštite okoliša i zastupnik stranke zelenih poslao 25-godišnjoj asistentici svog kolege. Prekorio ju je što je dobila njegov poziv na večeru i poručio joj da s njom želi podijeliti 'strast, snove i maštarije'. Priznao je da je kliše da 'starac poziva lijepu mladu ženu na sastanak' te u nastavku napisao:

'Strahuješ li što će ljudi reći? Ili možda drhtiš od slasnog, a opet uznemirujućeg iščekivanja?. 

 

Naslovnica Svijet