Novosti Svijet

celebrity par

Došao se požaliti u parlament, pa je odveo na kavu: osim nove premijerke, Novi Zeland dobio i netipičnog 'prvog momka'

celebrity par

Novi Zeland neće samo dobiti najmlađu premijerku u povijesti, laburisticu Jacindu Arden, nego i pomalo buntovnog "prvog momka" koji je u toj zemlji slavan sam za sebe. 

Clarke Gayford, voditelj popularnog televizijskog showa o ribolovu, drugačiji je od dosadašnjih samozatajnih novozelandskih prvih dama ili gospode i ima veliku sljedbu na društvenim mrežama.

- Taj će politički par biti interesantno pratiti - kaže profesor na sveučilištu u Aucklandu - Oboje su privlačni medijima, ne bježe od njih, oboje su neovisni i imaju javni profil izgrađen mnogo prije nego što su postali par.

Par se upoznao prije četiri godine kada je Gayford (39) došao u parlament kako bi se zastupniku iz njegove izborne jedinice požalio zbog nekih zakona. Naletio je pritom na Arden (37), tada zvijezdu u usponu Laburističke stranke i pozvao je na kavu. Nedugo potom počeli su zajednički živjeti. 

Gayfordov televizijski 'show' "Fish of the Day" vodi ga na putovanja diljem Pacifika, ribolov i isprobavanje recepata za ulove. Serija je prodana u 20 zemalja i dobila je zlatnu medalju na filmskom festivalu u Houstonu prošle godine. 

Nedavno je u razgovoru za novozelandski radio priznao da se još nije posve pomirio s elementima svog budućeg života, odnosno sigurnosnim ograničenima potpuno nepoznatim nekome tko provodi toliko vremena na otvorenom moru. 

Laburistica Jacinda Ardern postat će novozelandska premijerka nakon što je nacionalistička stranka Prvo Novi Zeland u četvrtak pristala na koaliciju s njezinom strankom i zelenima. 

Naslovnica Svijet