Novosti Svijet

najviši stupanj pripravnosti

Ponoćna drama u Beogradu, građani u panici: duge cijevi na ulicama, blokirani izlazi iz grada, tragalo se za crnim mercedesom. A onda je uslijedilo iznenađenje...

najviši stupanj pripravnosti

U Beogradu je u usred noći došlo do velike policijske akcije, bili su blokirani su svi izlazi iz grada, a mediji su javljali da je "u tijeku najviši stupanj pripravnosti" koji policija primjenjuje najčešće u slučajevima kada su u pitanju potrage za ubojicama ili osumnjičenima za ubojstva.

Jake policijske snage s 'dugim cijevima' blokirale su mostove i izlaze iz grada na ključnim prometnicama prema Vojvodini na Pančevačkom mostu, na autocesti prema Nišu i na Ibarskoj magistrali koja vodi ka središnjoj i zapadnoj Srbiji, gdje je kolona automobila bila duga oko pet kilometara.

Nekoliko portala javilo je da je u tijeku potraga za crnim "mercedesom" te da policija pretresa vozila na svim najvažnijim prometnicama.
 

 

 

Pripadnici MUP-a Srbije bili su raspoređeni na nekoliko mjesta u gradu, a policjci s automatskim oružjem na izlazima iz Beograda. Pojavila se neslužbena informacija kako operacija nosi kodno ime "Vihor".

Kako se naknadno ispostavilo, građani nisu imali razloga za zabrinutost. Policijska blokada bila je zapravo vježba, a da ni sami policajci nisu znali da se radi o vježbi.

Policijska akcija bila je simulacija je potrage za potencijalnim počiniteljima teških kaznenih djela.

Ipak, panike je itekako bilo, na društvenim se mrežama čak nagađalo da je "ubijen lider jedne stranke".

No, kasnije se situacija smirila, a mediji su objasnili da je održana proba akcije koja se zapovijeda u situacijama kada su u pitanju veliki događaji zbog kojih je potrebna brza i široka intervencija policije.

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije do prvih sati poslije ponoći nije se oglasilo o ovoj akciji, dok portal lista Blic piše da je Beograd noćas bio blokiran u okviru probe policijske akcije 'Vihor' koja je završena nakon sat i pol.

Naslovnica Svijet