Novosti Svijet

uoči vijeća UN-a

Trump se sastao s izraelskim premijerom pa 'ogovarali' Iran, američki predsjednik priznao: Pomirba Izraela i Palestine bilo bi fantastično postignuće

uoči vijeća UN-a

Američki predsjednik  Donald Trump i izraelski premijer Benjamin Netanyahu u ponedjeljak su razgovarali o sudbini međunarodnog nuklearnog sporazuma s Iranom koji su obojica nazvali "užasnim", a Trump je ocijenio da bi mir između Izraela i Palestinaca bio fantastično postignuće.  

Trump je rekao da će "vrlo brzo", a očekuje se da će to biti idući mjesec, objaviti ostaju li Sjedinjene Države u sporazumu koji njegova adminisracija već mjesecima razmatra. 

Trump i Netanyahu sastali su se uoči početka zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yroku i pritom su pohvalili snažan savez između njihovih zemalja te izrazili nadu da će se obnoviti izraelsko-palestinski mirovni pregovori.
Trump vjeruje da postoje "dobri izgledi" za postizanje mirovnog sporazuma unatoč povijesnim zaprekama na tom putu.
Mir između Izraelaca i Palestinaca Trump je opisao kao "konačni sporazum" te istaknuo “Mir između Palestinaca i Izraela bio bi fantastično postignuće".

Izraelski premijer Netanyahu, koji je imao loše odnose s Trumpovim prethodnikom  Barackom Obamom, u New Yorku je izjavio da je s Trumpom u Bijeloj kući "savez Izraela i Amerike do sada najjači". 

Trump bi se trebao ovaj tjedan sastati i s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom.

Naslovnica Svijet