Novosti Svijet

masakr u njemačkoj

Još uvijek traje potjera za Hrvatom koji je usmrtio 6-godišnjeg sina i dvije žene: je li policija napravila veliki propust?

masakr u njemačkoj

Njemačka policija i dalje traga za Hrvatom Draženom Dakićem, koji je u četvrtak navečer hicima iz vatrenog oružja usmrtio svojeg 6-godišnjeg sina, novog dečka svoje bivše supruge, te 28-godišnju rođakinju bivše supruge, piše Jutarnji list.

Policija navodi kako je zločin počinio jurišnom puškom, koja do sada nije pronađena, te upozorava kako je vrlo izgledno da je Dakić (40) i dalje naoružan. Njemački mediji navode kako je puška vjerojatno iz arsenala nekadašnje JNA.

Iako policija vjeruje kako Dakić i dalje predstavlja opasnost po svoju bivšu suprugu, koja je preživjela napad, smatraju kako nema opasnosti po druge građane Villingendorfa, gdje će se nastava u osnovnoj školi danas održati po planu.

Preko vikenda je oko 250 policajaca pretraživalo šumu sjeverozapadno od Villingendorfa, no potragu su otežavali nepristupačan teren i loši vremenski uvjeti. Dakićev osobni automobil, Seat Ibiza, pronađen je nedaleko od šume no policija nije pronašla nikakve druge tragove koji bi ukazivali gdje bi se Dakić mogao nalaziti.

U međuvremenu, policiji su se javili brojni svjedoci koji vjeruju kako su vidjeli Dakića, iako glasnogovornik policije upozorava kako se nakon svakog zločina često javljaju ljudi koji su vidjeli sliku počinitelja na televiziji ili online, pa im se učini poznat.

- Pratimo te tragove, ali svjedoci se često zabune, rekao je glasnogovornik.

Jedan pacijent klinike Helios tako tvrdi da je vidio počinitelja u petak navečer u pratnji ženske osobe kako je došao u bolnicu i pitao za svoju bivšu suprugu. Njegova pratiteljica predstavila se kao njezina teta.

Policija je u međuvremenu doznala kako je Dakić i u prošlosti imao nasilne ispade, te je bio osuđivan zbog prijetnji, a nedavno je prijetio i bivšoj supruzi da će ju ubiti nakon što ga je ostavila. U javnosti su se već pojavila pitanja je li policija mogla više učiniti da spriječi zločin do kojeg je na kraju došlo.

Nekoliko njemačkih medija navodi i informaciju kako je Dakićeva bivša supruga trudna, a otac je njezin novi partner, kojeg je Dakić usmrtio u četvrtak navečer.

Dakić je navodno nedavno dao i otkaz u tokarskoj radionici gdje je bio zaposlen, a šefu je rekao kako 'mora srediti obiteljsku situaciju', piše Jutarnji.

Naslovnica Svijet