Novosti Svijet

U ČETIRI OKA

Bijela kuća otkrila plan za skorašnje zasjedanje UN-a: Trump će na raport pozvati desetak svjetskih čelnika

U ČETIRI OKA

Američki predsjednik Donald Trump održat će niz sastanaka sa svjetskim čelnicima na marginama zasjedanja Opće skupštine UN-a idući tjedan u New Yorku, objavila je u petak Bijela kuća.

Trump će se u ponedjeljak sastati s čelnicima Francuske i Izraela, a nakon toga večerati s latinoameričkim čelnicima, rekao je njegov savjetnik za nacionalnu sigurnost H.R. McMaster.

U utorak će se sastati s katarskim emirom, a u srijedu s čelnicima Jordana, palestinskih vlasti, Velike Britanije i Egipta, dodao je. Trump će se u četvrtak sastati s čelnicima Turske, Afganistana i Ukrajine, a potom ručati s čelnicima Južne Koreje i Japana, kazao je.

Američki predsjednik Donald Trump kritizirat će svoje neprijatelje i ohrabriti prijatelje u svojem prvom govoru pred Općom skupštinom UN-a idući tjedan, kazala je u petak američka veleposlanica pri UN-u Nikki Haley.

Brifirajući novinare pred godišnje zasjedanje Opće skupštine UN-a, Haley i savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost H.R. McMaster zauzeli su oštar stav prema Sjevernoj Koreji, upozorivši da je vojna opcija moguća zbog njezina nuklearnog programa.

"Osobno mislim da će udariti po pravim ljudima, zagrliti prave ljude i na kraju će SAD ispasti jako snažan", rekla je Haley, govoreći o Trumpovu govoru.

Naslovnica Svijet