Novosti Svijet

kakvi monstrumi

Ulovili ribu od čak jedne tone, a ono što su s njom naknadno napravili šokiralo je sve!

kakvi monstrumi

Ruski ribari s Kurilskih otoka izazvali su bijes javnosti nakon što su ulovili izuzetno rijedak primjer gigantskog bucnja i na kraju ga bacili medvjedima.

Nevjerojatan ulov toliko je iznenadio lokalne ribare da su uzeli cijeli jedan dan za vijećanje što učiniti s ribom. Jedni su htjeli ribetinu od 1100 kilograma baciti nazad u more, a drugi su ga htjeli zadržati. I dok su trajali pregovori riba je, naravno, uginula...

Novonastala situacija tek tada je zbunila neodlučne ribare. Ostavili su bucnja da visi u lokalnoj luci i kako su dani prolazili, riba je počela trunuti. Za točku na 'i' cijele ove nevjerojatne priče pobrinuli su se službenici luke koju su donijeli odluku da se ribom počasti - medvjede. Odveli su bucnja na dio otoka na kojem se okupljaju medvjedi i ostavili ga tamo, prenosi jutarnji.hr.

- Ovo je doba godine kada medvjedi jako teško pronalaze hranu, tako da nam je ovaj potez bio nekako logičan... - objašnjenje je iz luke.

U međuvremenu se priča proširila po cijeloj Rusiji, a najviše negodovanja na potez ribara stiglo je iz znanstvenih krugova. Najviše su pobjesnili stručnjaci iz lokalnog muzeja Sakhalin koji su htjeli ribu proučiti i na kraju izložiti...

- Dobili smo obećanje od ribara da će nas idući put zvati kad nešto slično ulove - poručili su iz muzeja.

 

 

 

Naslovnica Svijet